Bilgi.az
Mətbəx sirləri: giləmeyvəli piroq
Publika.az giləmeyvəli mannı piroqunun hazırlanma
qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
1 st. (250 q) mannı yarması
1 st. şəkər tozu
1 st. su
0,5 st. qoxusuz bitki yağı
0,5 st. un
1 çimdik duz
0,5 ç.q. soda (9%-li sirkə ilə söndürün)
1 alma
0,5 st. giləmeyvə
Şəkər tozu və mannını qarışdırın, üzərinə su töküb qarışığın 30
dəqiqə müddətində şişməsini gözləyin. Sonra yağ, duz, sirkədə
söndürülmüş soda, tədricən un əlavə edib xama qatılığında xəmir
yoğurun.
Almanın qabığını soyun, xırda kubik doğrayın, xəmirə əlavə edib
qarışdırın.
Bitki yağı ilə yağlanıb un səpilmiş formaya xəmirin yarısını tökün.
Üzərinə giləmeyvəni düzün. Giləmeyvənin üzərinə xəmirin qalanını
töküb hamarlayın.
170 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.
-
İdman13:26
Musa Qurbanlının Messi ilə FOTOSU yayıldı: Onlar necə görüşüb?
-
İdman13:01
"Real"ı yarımfinala daşıyan Luninin memar gözəlçəsi - FOTOLAR
-
Sosial12:31
Kəmaləddin Heydərov onu yüksək vəzifəyə təyin etdi - FOTO
-
Maraq dünyası12:00
May ayının şanslı BÜRCLƏRİ
-
Hadisə11:18
"Oğlan subay olub, qız isə..." - Bakıda gənclər hamamda necə ölüb? - VİDEO
-
Dünya10:41
Rusiya hərəkətə keçdi: Bu ölkə qırıcıları havaya qaldırdı
-
Avropa10:15
Zelenskini öldürmək istəyən şəxs bu ölkədə saxlanıldı
-
MDB09:48
Moskvada motosikletçini öldürən Şahin Abbasovun mənzilindən görün nə qədər pul tapıldı - FOTO