Bilgi.az
2 il bayatlamadan saxlanılan çörək hazırlandı
Türkiyənin Sivas bölgəsində 2 il bayatlamayan çörək hazırlanır. Publika.az-ın məlumatına görə, "Soba qutusu" adlandırılan çörək 3 gündə bişirilir. Bir kisə buğda unu maya ilə xəmir halına gətirilir. Xəmir üç gündə yeddi dəfə yenidən yoğrularaq mayalanır. Bir saat bişirildikdən sonra sobadan çıxarılır və bir az gözlədikdən sonra təkrar sobaya verilir. Bişirildikdən sonra yaxşıca qurudulur və paketlənir.
Bu çörək xüsusən mədə xəstəlikləri olanlar üçün şəfalı hesab edilir. Çörək yeyilmədən əvvəl suda 5 dəqiqə saxlanılır, dişi olmayanlar üçün də əlverişli olur. Bu çörəyin satışı digərlərindən daha ucuz olur. Çörək rütubətsiz yerdə iki il bayatlamadan saxlanıla bilir.
Bu çörək xüsusən əcnəbilərin marağına səbəb olur.
Gülxar
-
MDB11:15
Putin bu ölkələrlə birlikdə yeni müharibəyə başlayacaq - Hədəf onlardır
-
Dünya10:44
Bu valideynlər bir uşağa görə 125 min manat alacaqlar
-
Region10:10
Rusiyadakı azərbaycanlılara PİS XƏBƏR - Bu sahələrdə işləmək qadağan edildi
-
Cənubi Qafqaz09:48
Rusiya bu həftə Paşinyanı devirəcək - Şok iddia
-
Hadisə09:21
Məktəb binasında yanğın
-
Sosial08:43
Azərbaycanın tanınmış professoru vəfat etdi - FOTO
-
Magazin208:36
Kristofer Nolan cəngavər olacaq, xanımı isə... - FOTO
-
Ekologiya07:17
Bu günə olan hava PROQNOZU - 20 dərəcə isti