Gözəllik
Yeyə-yeyə arıqlamaq istəyirsinizmi?
Bunun üçün aclıq hissini aradan qaldrımaqla yeyərək
arıqladan qidalardan istifadə edin. Aşağıdakı qidalar orqanizmdəki
yağların ərinməsində yarıdımçı olur.
Publika.az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, yeyərək
arıqlamaq hər bir qadının arzusudur. Ətrafımızda bu qədər
yeməklərin və müxtəlif dadlı qidaların olduğu zaman onlardan
dadmamaq əslində mümkün deyil. Amma bəzi qidalar vardır ki,
onlardan çox istifadə etdikdə orqanizmdə yığılıb qalan artıq
piylərdən azad olmaq mümkün olur. Belə qidalar orqanizmin vitamin
balansını saxlamaqla piyləri əridir. Həmin qidalardan gün ərzində
istədiyiniz qədər yeyərək aclıq hissinizi aradan qaldrmaqla
arıqlamaq olur. Belə qidalara aşağıdakılar aiddir:
1. Yumurta.
Suda bişirilərkən sarısı tam bərkiməmiş yumurtanın tərkibində çoxlu
vitamin və minerallar var. Bir bişirilmiş yumurta orqanizmin zülala
olan sutkalıq ehtiyacını 15%-ni ödəyir.
2.Turşuya qoyulmuş kələm.
Kələm orqanizmin enerjiyə və vitamin C-yə olan təlabatını ödəmək
qabiliyyətinə malikdir. Kələm lifli tərəvəz olduğuna görə o
qəbizliyi aradan qaldırır, bağırsaqların fəaliyyətini sürətləndirir
və həzm sistemini yaxşılaşdırır. Turşuya qoyulmuş kələm orqanizmdə
hüceyrələrin yenilənməsi prosesini sürətləndirir və qanda pis
xolesterinin miqdarını azaldır. Kələm turşusunun tərkibində olan
antioksidantlar qocalmanın qarşısını alır.
3. Közdə bişən kartof.
Közdə bişən kartofun kaloriliyi az olur və mədə-bağırsaqdan rahat
sorulur. Bu cür kartofun tərkibində olan minerallar əzələlərdə olan
qıcolmaların aradan qalxmasına səbəb olur. Közdə bişən kartof cinsi
zəifliyin aradan qalxmasına səbəb olur.
4. Qatıq.
Gün ərzində bir-neçə dəfə qatıq yeyərək aclıq hissini aradan
qaldırmaq mümkündür. Amma gərək qatığın yağlılığı 2%-dən artıq
olmamalıdır. Qatığın tərkibində olan kalsium və zülallar bağırsağın
mikroflorasını yaxşılaşdırır.
5. Ənginar.
Bu tərəvəzin tərkibi az kalorilidir, amma zülal və karbohidratla
zəngindir. Ənginardan hər gün istifadə etmək orqanizmin qidalardan
aldığı kalorilərin mənimsənilməsinə səbəb olur.
6. Lobya.
Mütəxəssislər arıqlamaq istəyənlərə hər gün suda bişən qırmızı
lobya yeməyi məsləhət bilir. Qırmızı lobya orqanizmdəki artıq
piylərin əriməsinə səbəb olur. Qırmızı lobya həzmi sürətləndirərək
qəbizliyi aradan qaldırır və adamı tox tutaraq aclıq hissini aradan
qaldırır.
7. Badam.
Dietoloqların fikrinə görə badam arıqlamaq üçün ən yaxşı vasitədir.
Belə ki, aclıq hissi zamanı badam yemək qida qəbuluna olan tələbatı
azaltmaqla yanaşı orqanizmin vitamin və mineral balansını
ödəyir.
8. Zeytun.
Zeytun mədəyə düşən qidanı nəzarət altına alır və onun çəkini
artırmasına yol vermir. Gün ərzində 10 ədəd zeytun yemək və ya 1
qaşıq zeytrun yağı içmək orqanizmdə yağ-piy və duz mübadiləsini
normallaşdırır, toksinləri xaric edir.
9. Kişmiş.
Kişmiş orqanizmdə depolanmış piylərin parçalanmasında mühüm rol
oynayır. Kişmişdən hazırlanmış cem isə orqanizmi tox tutaraq aclıq
hissini aradan qaldırır və artıq qida qəbuluna yol vermir. Cemi
hazırlamaq üçün 100 qram kişmiş, 100 qram qaysı, 100 qram qara
gavalı, 200qram bağayarpağı üyüdülür və üzərinə bal əlavə edilir.
.Cemdən gün ərzində 2 dəfə 1xörək qaşığı yedikdə toxluq hissi
yaranır və orqanizm zərər görmədən arıqlayır.
-
Sosial14:05
Gələn ilin pensiya artımları nə vaxt bəlli olacaq? - Komitə sədri açıqladı
-
Qoroskop13:26
Aprelin bəxtəvər 3 bürcü - Şans ayaqlarına gələcək
-
Dünya12:50
Yəhudilər Netanyahunu devirməlidir, yoxsa... - Sensasion açıqlama
-
İdman12:20
Onun ilk çılpaq fotosessiyanın pulunu Maradona ödəyib - FOTOLAR
-
İqtisadi gündəm12:05
Bayram günlərində bu şəxslərə əlavə pul veriləcək
-
İdman11:03
"Neftçi"də nə baş verir? - Qruplaşmalar, daxili çəkişmələr...
-
Sosial10:31
Hətta xasiyyəti belə dəyişən ay - Daim içki içən şəxs Ramazanda oruc tutarsa...
-
Ekologiya09:57
Rayonlara qar yağdı, şaxta düşdü - FAKTİKİ HAVA