Bilgi.az
Çiy toyuğu yumaq zəhərlənməyə səbəb olur
Alimlər çiy toyuğu yumağın qida zəhərlənməsilə nəticələnə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər.
AzNews.az BBC Azeri-yə istinadən xəbər verir ki, Britaniyada 4500
adam arasında keçirilən sorğuya əsasən, 44 faiz toyuğu bişirməzdən
əvvəl yuyur.
Amma ölkədə qida standartlarını tənzimləyən FSA agentliyi (Food
Standards Agency, Ərzaq Standartları Agentliyi) toyuğun yuyulması
vaxtı su sıçrantıları vasitəsilə bakteriyaların əllərə, mətbəxə,
paltara və avadanlıqlara yayıldığını bildirir.
Toyuğu yuyanlar bunu çirk və mikrobları aradan qaldırmaq üçün və ya
bir vərdiş kimi etdiklərini deyirlər.
Toyuğu hazırlamaq üçün məsləhətlər:
Çiy toyuğun üstünü bağlayıb onu soyudun
Onu soyuducunun alt hissəsində saxlayın ki, suyu digər məhsulların
üstünə damcılamasın
Çiy toyuğu yumayın
Çiy toyuğu hazırlayarkən bütün avadanlıqları, doğrama lövhələrini
və masaların üstlərini yuyun
Toyuğu yaxşı bişirin - ətin çəhrayı yerləri olmamalı, suyu şəffaf
olmalıdır
-
Avropa09:00
Putinin sabiq həyat yoldaşı Lyudmilanın hazırkı ərinin villası bu ölkədə müsadirə edildi
-
Nəqliyyat08:25
Paytaxtın bu yollarında tıxac yarandı - SİYAHI
-
Sağlamlıq07:37
Yaz aylarında infarkt riski artır - Hansı tədbirləri görmək lazımdır?
-
Ekopublika.az07:25
Azərbaycanda bəzi ərzaq məhsulları ucuzlaşdı - VİDEO
-
Nida Xəbər 02:19
Paris Bakı ilə münasibətlərin normallaşması üçün addım atmasa... - Hadisələr necə inkişaf edəcək?
-
Qoroskop00:46
Günün qoroskopu: şəxsi həyatınızda ciddi dəyişikliklər ola bilər
-
Hadisə17 Aprel 23:11
Aytən Səfərovanın düşdüyü qəzada ölən gəncin FOTOSU
-
Sosial17 Aprel 22:58
Sosial şəbəkələrdə satılan soyuq silahlarla bağlı DİN-dən AÇIQLAMA - VİDEO