Bilgi.az
Mətbəx sirləri: giləmeyvəli piroq
Publika.az giləmeyvəli mannı piroqunun hazırlanma
qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
1 st. (250 q) mannı yarması
1 st. şəkər tozu
1 st. su
0,5 st. qoxusuz bitki yağı
0,5 st. un
1 çimdik duz
0,5 ç.q. soda (9%-li sirkə ilə söndürün)
1 alma
0,5 st. giləmeyvə
Şəkər tozu və mannını qarışdırın, üzərinə su töküb qarışığın 30
dəqiqə müddətində şişməsini gözləyin. Sonra yağ, duz, sirkədə
söndürülmüş soda, tədricən un əlavə edib xama qatılığında xəmir
yoğurun.
Almanın qabığını soyun, xırda kubik doğrayın, xəmirə əlavə edib
qarışdırın.
Bitki yağı ilə yağlanıb un səpilmiş formaya xəmirin yarısını tökün.
Üzərinə giləmeyvəni düzün. Giləmeyvənin üzərinə xəmirin qalanını
töküb hamarlayın.
170 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.
-
Dünya14:08
Makronla Silvanın romantik pozaları gündəmi silkələdi - FOTO
-
Sosial13:47
Bu şəxslər pensiyaya 5 il erkən çıxacaq
-
Yaxın Şərq13:16
Mahmud Abbas ermənini nazir təyin etdi - FOTO
-
Sosial13:03
Sabah 25 dərəcə isti olacaq
-
Magazin112:31
Rəşad Dağlının oğluna görün nə hədiyyə etdilər - FOTO
-
İdman12:01
Corcina Ronaldodan geri qalmır: Görün nə oyun çıxardı - VİDEO
-
Nida Xəbər 11:31
Araikin müsahibəsi buna görə yayımlanmadı - Sensasion iddia
-
MDB11:15
Putin bu ölkələrlə birlikdə yeni müharibəyə başlayacaq - Hədəf onlardır