Bilgi.az
2 il bayatlamadan saxlanılan çörək hazırlandı
Türkiyənin Sivas bölgəsində 2 il bayatlamayan çörək hazırlanır. Publika.az-ın məlumatına görə, "Soba qutusu" adlandırılan çörək 3 gündə bişirilir. Bir kisə buğda unu maya ilə xəmir halına gətirilir. Xəmir üç gündə yeddi dəfə yenidən yoğrularaq mayalanır. Bir saat bişirildikdən sonra sobadan çıxarılır və bir az gözlədikdən sonra təkrar sobaya verilir. Bişirildikdən sonra yaxşıca qurudulur və paketlənir.
Bu çörək xüsusən mədə xəstəlikləri olanlar üçün şəfalı hesab edilir. Çörək yeyilmədən əvvəl suda 5 dəqiqə saxlanılır, dişi olmayanlar üçün də əlverişli olur. Bu çörəyin satışı digərlərindən daha ucuz olur. Çörək rütubətsiz yerdə iki il bayatlamadan saxlanıla bilir.
Bu çörək xüsusən əcnəbilərin marağına səbəb olur.
Gülxar
-
Hadisə11:18
"Oğlan subay olub, qız isə..." - Bakıda gənclər hamamda necə ölüb? - VİDEO
-
Dünya10:41
Rusiya hərəkətə keçdi: Bu ölkə qırıcıları havaya qaldırdı
-
Avropa10:15
Zelenskini öldürmək istəyən şəxs bu ölkədə saxlanıldı
-
MDB09:48
Moskvada motosikletçini öldürən Şahin Abbasovun mənzilindən görün nə qədər pul tapıldı - FOTO
-
Yaxın Şərq09:12
İsrail İranı vurdu: görün neft bahalaşaraq neçəyə oldu
-
Hadisə08:07
Qızı ilə Kürdə batan atanın meyiti TAPILDI
-
Magazin106:16
Əməkdar artist: “Oğlumun vəfatından sonra yatmıram”
-
Kriminal03:30
Sumqayıtda AİLƏ FACİƏSİ: oğul ata-anasını qətlə yetirdi - YENİLƏNDİ