Mətbəx
Kartofda jülyen - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi ləziz xörəyin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof
Göbələk
Qaymaq və ya xama
Pendir
Duz, istiot zövqə görə
Hazırlanması:
Kartofları yuyun. Qabıqlarını soymayın. İkiyə bölün. Çay qaşığı ilə içərisini təxminən 5-7 mm. qalınlığında oyun. Kartofu soyuducuya qoyun ki, qaralmasın.
Bu arada jülyeni ən geniş yayılan üsullardan biri ilə hazırlayın. Tavaya 50-70 qram kərə yağı tökün, göbələkləri qovurun. Göbələyin suyu çəkiləndən xırda doğranılmış soğan əlavə edin. 5-6 dəqiqədən sonra qatılaşması üçün yarım xörək qaşığı un əlavə edin. Duzlayın. 3-4 dəqiqə qarışdırın ki, jülyen qatılaşsın.
Kartofları soyuducudan çıxardın, duz, istiot vurun, üzərinə kiçik bir parça kərə yağı qoyun. Soyumuş göbələkli qarışığı onun içinə yığın və üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. Sobada 180-200 dərəcədə bişirin.
Nuş olsun!
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB19 Aprel 21:50
95 yaşlı diplomat öldü
-
Nida Xəbər 19 Aprel 21:20
Sərhədin delimitasiyası başladı: İrəvan dərhal Tehrana hesabat verdi