Mətbəx
Krujevalı bilinçik - Resept
Bu bilinçik çox dadlı, zərif, incə alınır. Bilinçikin deşikli, şəbəkəli görünüşü isə ayrı aləmdir. Publika.az ləzzəti ilə qəlbinizi ovsunlayacaq, görünüşü ilə gözlərinizi oxşayacaq bilinçikin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
3 və 1/4 stəkan süd (yağlılığı 2,5%)
Quru maya 10 qram
2 ədəd toyuq yumurtası
Unu 500 qram
Şəkər tozu 2 xörək qaşığı
1 çay qaşığı duz.
Bitki yağı 2 xörək qaşığı
İncə bilinçikin hazırlanması üçün avadanlıq:
Tava
Kasa
Ələk
Kürək
Çömçə
Xörək qaşığı
Şəbəkəli bilinçikin hazırlanması:
Maya hazırlayın. Quru mayanı qaba tökün, üzərinə duz, isidilmiş 1/4 stəkan süd tökün. Mayanı isti yer qoyun ki, köpüklənsin.
Xəmiri qarışdırın. Unu ələyin, ona duz, şəkər, yumurta və artıq özünə gəlmiş mayanı əlavə edin. Xəmir hazır kütlə halına qədər qarışdırın. Sonra bitki yağı əlavə edin. Bitki və ya əridilmiş kərə yağı da əlavə edə bilərsiniz.
Xəmirin qabına qapaq qoyub isti yerdə saxlayın. Xəmir özünə gəlməlidir. Bunu xəmirin 3-4 dəfə artmağından da hiss edəcəksiniz. Hər dəfə xəmir şişdikdə onu qarışdırmaq lazımdır. Xəmir daşa da bilər. Ona görə xəmiri 2-2,5 litrlik qazanda hazırlayın.
Bilinçikləri bişirin. Xəmir hazır olandan sonra tava azca bitki yağı tökün və bir çömçə xəmiri tavada yayın. Əgər xəmir düzgün hazırlanıbsa xəmir sabun kimi köpəcək. Bilinçiki mətbəx kürəki ilə çevirin.
Bilinçiki süfrəyə xama, mürəbbə, giləmeyvə ilə vermək olar.
Nuş olsun!
-
Magazin100:30
“Sonradan soyunanda göz öyrəşmir” - FOTO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: çox ciddi münaqişə baş verə bilər
-
Sosial28 Mart 22:50
Əhaliyə ŞAD XƏBƏR: pensiya və müavinətlər artırıla bilər - VİDEO
-
İdman28 Mart 22:24
UEFA-dan Avro-2024-lə bağlı YENİLİK - Yekun qərar bu tarixdə veriləcək
-
Magazin228 Mart 22:00
Sevgilisi məşhur aktrisanı döydü: "Aylarla..."
-
Sosial28 Mart 21:36
Daxili İşlər Nazirliyi əhaliyə ÇAĞIRIŞ ETDİ
-
İnanc28 Mart 21:24
Ramazanın 19-cu gününün duası - İmsak və iftar vaxtı
-
Sosial28 Mart 20:24
Şahmar Hüseynova yeni VƏZİFƏ VERİLDİ - FOTO