Mətbəx
İçi doldurulmuş qayıq - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi gözəl formalı içi doldurulmuş qayığın reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof - 1 kq.
Ət - 400 qram
Baş soğan - 1 ədəd
Duzlu xiyar - 3-4 ədəd
Qat-qat xəmir - 500 qram
Yumurta - 1 ədəd
Bərk pendir - 50 qram
Hazırlanması:
Kartofu bişirin, püre halına salın. Duz, istiot vurun.
Əti xırda tikələrə doğrayın, soğanı həlqə şəklində doğrayın. Soğanı güclü od üzərində 3 dəqiqə, əti isə zəif odda qızardın. Tavanın qapağını bağlayın və zəif odda hər ikisini birlikdə bişirin.
Xiyarı həlqə və ya uzun çubuq formasında doğrayın.
Xəmirin donunu açın. Xəmiri düzbucaqlı formasında kəsin. Xəmirin kənarlarını bağlayın.
İçərisinə 2 xörək qaşığı püre, ət, doğranmış xiyar qoyun. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir çəkin. Xəmirin kənarına yumurta sarısı çəkin.
Sobada bişirin.
Nuş olsun!
-
Sosial12:25
Baş nazir təyin olunan Ceyhun Cəlilov kimdir? - Dosye
-
Əmlak11:55
Qərar verildi: Ev almaq istəyənlərə 55 min manat ödəniləcək
-
İdman11:25
Ulduzu sönən futbolçunun parlaq gözəli - FOTOLAR
-
Nida Xəbər 10:47
Ermənilər Azərbaycanın nəzarətinə keçəcək körpünü tutdular
-
ABŞ10:17
Arxeoloqlar ABŞ-ın ilk prezidentinin içki anbarını tapdılar: Görün nə içirmiş - FOTO
-
Region09:06
I Aram Ərdoğana cavab verdi: Unutmayın ki...
-
Nəqliyyat08:32
Bu yollarda tıxac var - SİYAHI
-
MDB08:17
Generalın və ailəsinin əmlaklarının üzərinə həbs qoyuldu