Mətbəx
Sarımsaq yağında kartof - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi ləzzətli xörəyin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kərə yağı - 100 qram
Sarımsaq - 4 diş
Cəfəri - 3 xörək qaşığı
Xama - 1 xörək qaşığı
Bərk pendir - 5 xörək qaşığı
Hazırlanması:
Kartofu qabıqlı bişirin. Soyudun, qabığını təmizləyin.
Sarımsaqlı sousu hazırlayın.
Bir kasa yağ tökün, sarımsağı təmizləyib, xırdalayın.
Cəfərini xırda-xırda doğrayın. Pendiri sürtgəcdən keçirin. Bütün ərzaqları qarışdırıb xama, duz, istiot vurub qarışdırın.
Təmizlənmiş kartofu ikiyə bölün və soba tavasına yığın. Üzərini yağlayın. Üzərindən sarımsaq yağını tökün.
220 dərəcədə bişirin. Bunu qarnir və ya müstəqil xörək kimi də süfrəyə vermək olar.
Nuş olsun!
-
Hadisə11:18
"Oğlan subay olub, qız isə..." - Bakıda gənclər hamamda necə ölüb? - VİDEO
-
Dünya10:41
Rusiya hərəkətə keçdi: Bu ölkə qırıcıları havaya qaldırdı
-
Avropa10:15
Zelenskini öldürmək istəyən şəxs bu ölkədə saxlanıldı
-
MDB09:48
Moskvada motosikletçini öldürən Şahin Abbasovun mənzilindən görün nə qədər pul tapıldı - FOTO
-
Yaxın Şərq09:12
İsrail İranı vurdu: görün neft bahalaşaraq neçəyə oldu
-
Hadisə08:07
Qızı ilə Kürdə batan atanın meyiti TAPILDI
-
Magazin106:16
Əməkdar artist: “Oğlumun vəfatından sonra yatmıram”
-
Kriminal03:30
Sumqayıtda AİLƏ FACİƏSİ: oğul ata-anasını qətlə yetirdi - YENİLƏNDİ