Mətbəx
Kələm qovurması
Kələm ən faydalı və çox sevilən tərəvəzlərdəndir. Adətən, kələm deyəndə dolma yada düşür. Ancaq bu tərəvəzdən cürbəcür, dadlı və faydalı yeməklər, salatlar hazırlamaq olar.
Publika.az bu gün sizə kələm qovurması reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
1 ədəd kiçik, ağ kələm
1 ədəd rəngli bibər (qırmızı və ya sarı)
1 ədəd baş soğan
3-4 diş sarımsaq
Duz
İstiot
2 xörək qaşığı bitki yağı
Bir az şüyüd
Hazırlanması:
Sarımsağı, soğanı, bibəri, şüyüdü, kələmi incə-incə doğrayın. Əvvəlcə soğanla bibəri yağa töküb qovurun. Sonra içərisinə sarımsaqla şüyüdü də əlavə edib hamısını birlikdə 2-3 dəqiqə qovurun. Daha sonra içərisinə kələmi də qatın. Duz və istiotunu vurub qarışdırın. Kələm yumşalana kimi bişirin. Həmin vaxt ərzində yeməyinizi tez-tez qarışdırmağı unutmayın.
Yemək hazırdır. İstəsəniz, bu qovurmanın üzərinə 1-2 ədəd yumurta da əlavə edib kükü halına gətirə bilərsiniz.
Nuş olsun!
-
Müsahibə10:15
Diplomu 175 ölkədə tanınan azərbaycanlı: İki illik proses 40 gündə bitdi
-
Region09:20
Tavuşda etiraz başladı: Ermənilər İrəvan-Tbilisi yolunu bağladılar
-
Ekopublika.az08:35
Azərbaycanda yumurta kəskin ucuzlaşdı - SƏBƏB
-
Nida Xəbər 07:50
Blinken Azərbaycanın kəndlərinin qaytarılması ilə bağlı razılaşmanı alqışladı
-
Magazin107:25
Azərbaycanlı aktrisa əzələlərini nümayiş etdirdi - FOTOLAR
-
İdman03:18
“Mançester Yunayted”in ən seksual azarkeşi - FOTOLAR
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO