Mətbəx
Bayram süfrənizi yapon souslu antrikotla bəzəyin - RESEPT
Ərzaqlar:
500 qram dana, ya da quzu əti
1 diş sarımsaq
1 diş sarımsaq qədər zəncəfil
Yarım çay stəkanı teriyaki (yapon sousu) sousu
Yarım stəkan zeytun yağı
1 stəkan süd
1 ədəd soğanın suyu
Duz, istiot
Kəklikotu
Hazırlanması:
Dərin bir qabda yapon sousunu, süd, soğan suyu və zeytun yağını qarışdırın. Sürtgəcdən keçirilmiş zəncəfil və sarımsağı sousa əlavə edin. Sonra ədviyyatları və əti qaba qoyaraq yaxşıca qarışdırın. Qabın üstünü streçlə örtərək soyuducuda azı 2 saat, ən çox 1 gün saxlayın.
Qızartmazdan əvvəl soyuducudan çıxardın və 5-10 dəqiqə gözləyin.
Tavanı isə əvvəlcədən az yağda qızdırın. Onun yanında təzə kartof qızartması, badımcan və göbələk də hazırlamaq olar. İstəyirsinizsə, plov, ya da kartof salatı hazırlaya bilərsiniz.
Qeyd: Antrikot qızartmasını çuqun tavada və ya tökmə dəmir torda bişirdikdə daha ləzzətli bişir.
Bayramınız mübarək!
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB19 Aprel 21:50
95 yaşlı diplomat öldü