• USD 1,7000 0,00% EUR 1,9906 +0,01%
    • GBP 2,2728 +0,01% RUB 0,0276 -0,36%

Kəklikotulu quzu qabırğası - RESEPT

  • Mətbəx
  • 25 Sentyabr 2015 17:54
  • 2 305 Baxış
Kəklikotulu quzu qabırğası  - RESEPT

Daha çox rus mətbəxinin yeməyi kimi tanınan quzu “karski” quzunun bel ətindən hazırlanır. Ət quzunun böyrəyinə yaxın tərəfindən kəsilir və qızardılır.

Ərzaqlar:

4 quzu qabırğası (hər biri 200 qramlıq)

2 quzu böyrəyi (təmizlənib ortasından ikiyə bölünmüş)

Bir stəkan bitki yağı

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı istiot

1 çay qaşığı kəklikotu

Hazırlanması:

Əvvəlcə tavanı qızardın. Sonra quzu qabırğası dilimlərinin hər iki yanlarını 5 dəqiqə, hərdən üstünə fırçayla yağ çəkərək qızardın. Böyrəkləri də 4 dəqiqə eyni şəkildə qızartdıqdan sonra, böyrək və isidilmiş bir boşqaba qoyub üstünə duz və istiot səpərək süfrəyə servis edin.

Qeyd: Qarnir olaraq qızardılmış pomidor və yaşıl istiotla bəzədilir. Yanında soğan, qarğıdalı yağı, süd və dəfnə yarpağından hazırlanan sous da verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Загрузка...

Xəbər lenti

DAHA ÇOX XƏBƏR
/body>