Kəklikotulu quzu qabırğası - RESEPT
Bizi izləyin

Mətbəx

Kəklikotulu quzu qabırğası - RESEPT

Daha çox rus mətbəxinin yeməyi kimi tanınan quzu “karski” quzunun bel ətindən hazırlanır. Ət quzunun böyrəyinə yaxın tərəfindən kəsilir və qızardılır.

Ərzaqlar:

4 quzu qabırğası (hər biri 200 qramlıq)

2 quzu böyrəyi (təmizlənib ortasından ikiyə bölünmüş)

Bir stəkan bitki yağı

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı istiot

1 çay qaşığı kəklikotu

Hazırlanması:

Əvvəlcə tavanı qızardın. Sonra quzu qabırğası dilimlərinin hər iki yanlarını 5 dəqiqə, hərdən üstünə fırçayla yağ çəkərək qızardın. Böyrəkləri də 4 dəqiqə eyni şəkildə qızartdıqdan sonra, böyrək və isidilmiş bir boşqaba qoyub üstünə duz və istiot səpərək süfrəyə servis edin.

Qeyd: Qarnir olaraq qızardılmış pomidor və yaşıl istiotla bəzədilir. Yanında soğan, qarğıdalı yağı, süd və dəfnə yarpağından hazırlanan sous da verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm