Mətbəx
Kartofdan tülpan - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi kartofdan hazırlanan ləziz tülpanın reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Eyni ölçüdə 9 ədəd kartof
Kərə yağı 9 çay qaşığı
Holland və ya Qauda pendirini 5 mm qalınlığında kəsin
Duz və döyülmüş istiot zövqə görə
Hazırlanması:
Kartofu yuyun, qabığını təmizləyin. Kartofun bir tərəfindən təxminən 1 sm. qalınlığında kəsiklər kəsin, sanki fri kartof doğrayırsınız, amma kəsiyi sona qədər etməyin. Kəsiklər kartofun şaquli dayanmasına mane olmamalıdır.
Duz, istiot, 1 çay qaşığı kərə yağı vurun. İstəyə uyğun bir-iki diş əzilmiş sarımsaq da istifadə etmək olar.
Kartofun üzərinə bir dilim holland dilimi qoyub əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada təxminən 45-50 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə verəndə üzərinə şüyüd səpin.
Nuş olsun!
-
Qoroskop00:34
Günün qoroskopu: axşam saatlarında pul gələcək...
-
İnanc00:01
Bu gün İlaxır çərşənbədir
-
Region18 Mart 22:55
Ərdoğan Putini təbrik etdi
-
MDB18 Mart 22:15
“Rusiya nüvə tərksilahına dair danışıqlara hazırdır” - Peskov
-
Magazin118 Mart 21:50
Renka qəza keçirdi - FOTO
-
Ekologiya18 Mart 20:15
Torpaq çərşənbəsində və Novruz bayramında hava belə olacaq - VİDEO
-
Nida Xəbər 18 Mart 19:30
Ordumuz bu ərazilərdə mövqelərini möhkəmləndirir - Zakir Həsənov
-
Səhiyyə18 Mart 18:40
Azərbaycanda dərmanlarla bağlı YENİ QAYDA