Mətbəx
Kartofdan tülpan - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi kartofdan hazırlanan ləziz tülpanın reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Eyni ölçüdə 9 ədəd kartof
Kərə yağı 9 çay qaşığı
Holland və ya Qauda pendirini 5 mm qalınlığında kəsin
Duz və döyülmüş istiot zövqə görə
Hazırlanması:
Kartofu yuyun, qabığını təmizləyin. Kartofun bir tərəfindən təxminən 1 sm. qalınlığında kəsiklər kəsin, sanki fri kartof doğrayırsınız, amma kəsiyi sona qədər etməyin. Kəsiklər kartofun şaquli dayanmasına mane olmamalıdır.
Duz, istiot, 1 çay qaşığı kərə yağı vurun. İstəyə uyğun bir-iki diş əzilmiş sarımsaq da istifadə etmək olar.
Kartofun üzərinə bir dilim holland dilimi qoyub əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada təxminən 45-50 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə verəndə üzərinə şüyüd səpin.
Nuş olsun!
-
Region17:53
Əcnəbilərə sertifikatları pulla satan rektor işdən çıxarıldı
-
Nida Xəbər 17:20
Razılıq əldə edildi: Qazaxın 4 kəndi Azərbaycana qaytarılır
-
Rəsmi xronika16:58
İlham Əliyev bu qanunu təsdiqlədi
-
Magazin116:03
Məşhurlar televiziyaların paxırını açdılar: “Yatağa girib irəli gedirlər”
-
MDB15:17
İstanbul razılaşması: Moskva Kiyevə hansı zəmanəti veribmiş? - Lavrov sirri açdı
-
Nida Xəbər 15:02
Bu universitetin mətbuat katibi vəzifəsindən ayrıldı - FOTO
-
İqtisadi gündəm14:17
Azərbaycan əhalisi ərzağa bu qədər pul xərcləyir: Maaşdan yerdə nə qalır?
-
Səhiyyə13:51
Teymur Musayev əmr imzaladı - Bu uşaqlara...