• USD 1,7369 +0,17% EUR 1,8625 -0,14%
    • GBP 2,1995 -0,47% RUB 0,0272 +0,37%

Kartofdan tülpan - Resept

  • Mətbəx
  • 9 Aprel 2015 10:51
  • 723 Baxış
Kartofdan tülpan - Resept

Publika.az-ın mətbəx bölməsi kartofdan hazırlanan ləziz tülpanın reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

Eyni ölçüdə 9 ədəd kartof

Kərə yağı 9 çay qaşığı

Holland və ya Qauda pendirini 5 mm qalınlığında kəsin

Duz və döyülmüş istiot zövqə görə

Hazırlanması:

Kartofu yuyun, qabığını təmizləyin. Kartofun bir tərəfindən təxminən 1 sm. qalınlığında kəsiklər kəsin, sanki fri kartof doğrayırsınız, amma kəsiyi sona qədər etməyin. Kəsiklər kartofun şaquli dayanmasına mane olmamalıdır.

Duz, istiot, 1 çay qaşığı kərə yağı vurun. İstəyə uyğun bir-iki diş əzilmiş sarımsaq da istifadə etmək olar.

Kartofun üzərinə bir dilim holland dilimi qoyub əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada təxminən 45-50 dəqiqə bişirin.

Süfrəyə verəndə üzərinə şüyüd səpin.

Nuş olsun!

Xəbər lenti

DAHA ÇOX XƏBƏR