Mətbəx
Sarımsaq sousunda alabalıq - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi sarımsaq sousunda alabalığın reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof - 6 ədəd
Qaymaq - 250 ml.
Sarımsaq - 2 diş
Un 1-2 xörək qaşığı
Yerkökü - 1 ədəd
Soğan - 1 ədəd baş
Alabalıq - 4 tikə
Kərə və bitki yağları
Ədviyyat zövqə görə
Hazırlanması:
Kərə yağını əridin, bir neçə dəqiqə sonra üzərinə xırda doğranmış sarımsaq əlavə edin. Bir xörək qaşığı un əlavə edib və yüngülcə qovurun. Qaymaq əlavə edərək davamlı olaraq qarışdırın.
Sous qatılaşanda bir balaca qaynadılmış su və ədviyyat əlavə edin: Duz, dəfnə yarpağı və bibər qarışığını da unutmayın.
Daha sonra soğanı sürtgəcdən keçirilmiş köklə qızardın.
Kartofu halqa formasında doğrayın, soba tavasına qoyun, duz, istiot və bir qədər bitki yağı əlavə edin. Kartofun üzərindən yüngülcə duzlanmış balığı düzün. Balığın üzərindən soğanlı kök kütləsini yığın. Bunun üzərindən isə sarımsaq sousunu səpin.
180 dərəcə temperaturda 40-45 dəqiqə qızardın.
Nuş olsun!
-
Avropa02:00
Azərbaycanlı jurnalist Kiyevdə vəfat etdi - FOTO
-
Magazin101:41
Azərbaycanda tanınmış müğənni üçün 2-ci dəfə TOY ÇALINACAQ - VİDEO
-
Magazin100:30
“Sonradan soyunanda göz öyrəşmir” - FOTO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: çox ciddi münaqişə baş verə bilər
-
Sosial28 Mart 22:50
Əhaliyə ŞAD XƏBƏR: pensiya və müavinətlər artırıla bilər - VİDEO
-
İdman28 Mart 22:24
UEFA-dan Avro-2024-lə bağlı YENİLİK - Yekun qərar bu tarixdə veriləcək
-
Magazin228 Mart 22:00
Sevgilisi məşhur aktrisanı döydü: "Aylarla..."
-
Sosial28 Mart 21:36
Daxili İşlər Nazirliyi əhaliyə ÇAĞIRIŞ ETDİ