Mətbəx
"Şokolad fəvvarə"si - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi dadı damağınızdan getməyəcək, görünüşü, dadı, hətta adı ilə sizi valeh edəcək "Şokolad fəvvarə"sinin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Tünd şokolad - 100 qram
Kərə yağı - 100 qram
Yumurta - 2 ədəd
Şəkər tozu - 4 xörək qaşığı
Un - 2 xörək qaşığı
Kakao - zövqə görə
Hazırlanması:
Buxarda - qaynayan qazanın üzərinə qoyulmuş qabda şokolad və kərə yağını əridin.
Bu arada ayrıca qabda yumurtaların ağını çalın, daha sonra şəkər tozunu əlavə edib yenidən çalın. Ağ köpük halına gəldikdə onu mətbəx üçün kürəklə şokolad kütləsinə əlavə edin. Daha sonra unu əlavə edib qarışdırın.
Bir mühüm məsələni də qeyd edək ki, ərinmiş şokolad kütləsi artıq soyuduqda onu un və yumurta ilə qarışdırmaq lazımdır.
Rənginin qəhvəyi olması üçün bir qədər kakao əlavə edin. Bütün bunları mikserlə deyil, mətbəx aləti ilə qarışdırmaq lazımdır. Xəmir kifayət qədər qatı olmalıdır.
Alınan kütləni keramik, silikon keks qablarında 180 dərəcə isidilmiş sobada 7-8 dəqiqə bişirmək lazımdır. Keks qabını xəmirlə çox doldurmayın, bişərkən onun şişəcəyini də nəzərə alın. Soyuduqdan sonra süfrəyə verilir.
Nuş olsun!
-
Əmlak11:55
Qərar verildi: Ev almaq istəyənlərə 55 min manat ödəniləcək
-
İdman11:25
Ulduzu sönən futbolçunun parlaq gözəli - FOTOLAR
-
Nida Xəbər 10:47
Ermənilər Azərbaycanın nəzarətinə keçəcək körpünü tutdular
-
ABŞ10:17
Arxeoloqlar ABŞ-ın ilk prezidentinin içki anbarını tapdılar: Görün nə içirmiş - FOTO
-
Region09:06
I Aram Ərdoğana cavab verdi: Unutmayın ki...
-
Nəqliyyat08:32
Bu yollarda tıxac var - SİYAHI
-
MDB08:17
Generalın və ailəsinin əmlaklarının üzərinə həbs qoyuldu
-
ABŞ08:05
Rusiya nüvə başlığı daşıya bilən peyk hazırlayır - ABŞ