Mətbəx
Qarabaşaqlı toyuq – Resept
Bu xörəyin müəllifləri iddia edirlər ki, toyuğun şirəsində dəmlənən qarabaşağın möhtəşəm dadı olur, toyuq ətinin xmeli-suneli ədviyyatı, Holland pendiri ilə tandemi həm qidalıdır, həm də dadlı. Beləliklə, publika.az-ın mətbəx bölməsi dadı damağınızdan getməyəcək ləziz qarabaşaqlı toyuq xörəyinin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Orta ölçülü 1 ədəd toyuq
2 stəkan qarabaşaq
Pendir 100-150 qram
Xama 2-3 xörək qaşığı
Soğan - 1 ədəd
Sarımsaq - 2-3 diş
Xmeli-suneli ədviyyatı - 1 çay qaşığı
Duz
Bitki yağı 1 xörək qaşığı
Hazırlanması:
İki stəkan yuyulmuş qarabaşağı yağlanmış soba tavasına tökün. Üzərinə xırda doğranmış 1 ədəd baş soğan, 2-3 diş xırdalanmış sarımsaq əlavə edin.
Toyuğu tikələrə bölün, duz, istiot, 1 çay qaşığı xmeli-suneli ədviyyatı əlavə edin.
Toyuğa xama çəkin. Üzərinə 1-1,5 stəkan su tökün.
Üzəri üçün Holland pendirini sürtgəcdən keçirin.
Xörəyi 1 saat sobada bişirin. Xörəyin üzəri qızılı rəngdə olmalıdır.
Nuş olsun!
-
Dünya10:44
Bu valideynlər bir uşağa görə 125 min manat alacaqlar
-
Region10:10
Rusiyadakı azərbaycanlılara PİS XƏBƏR - Bu sahələrdə işləmək qadağan edildi
-
Cənubi Qafqaz09:48
Rusiya bu həftə Paşinyanı devirəcək - Şok iddia
-
Hadisə09:21
Məktəb binasında yanğın
-
Sosial08:43
Azərbaycanın tanınmış professoru vəfat etdi - FOTO
-
Magazin208:36
Kristofer Nolan cəngavər olacaq, xanımı isə... - FOTO
-
Ekologiya07:17
Bu günə olan hava PROQNOZU - 20 dərəcə isti
-
Magazin206:16
Leonardo Di Kaprio ilə sevgilisi arasında NƏ BAŞ VERİR?