Mətbəx
Pendir sousunda ət – Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi çox dadlı, çox ləzzətli bir xörəyin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Ət - 1,5 kq.
göbələk - 0,5 kq. təzə və ya marina olunmuş 400 qramlıq banka
250 qram yumşaq pendir
1 xörək qaşığı tomat pastası
Ədviyyatlar, göyərti.
Hazırlanması:
İlk növbədə əti 2-4 sm.-lik tikələrə bölün və tavanı zəif oda qoyun. Əti tez-tez qarışdırın ki, hər tərəfi eyni qızarsın.
Göbələyi təmizləyin, üzərinə qaynar su tökün. 10 dəqiqə qaynadın.
Göbələk bişəndən sonra suyunu süzün və soyudun. Soyuduqdan sonra kiçik kubik formasında doğrayın.
Doğranmış göbələyi yaxşı qızarmış ətə əlavə edin, ədviyyatlar vurun.
Tomat pastası vurun və yaxşıca qarışdırın.
Daha sonra yumşaq pendiri tavaya əlavə edin. Zövqünüzə uyğundursa göyərti, 30-50 qram çili və ya sevdiyiniz digər ədviyyatları qata bilərsiniz.
Xörək hazırdır, onu qarnir kimi də istifadə edə bilərsiniz. Və yaxud ayrıca xörək kimi də süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
-
İdman17:06
"Qarabağ"ı yıxan futbolçu İstanbul nəhənginin hədəfində
-
Sosial16:36
Güclü külək əsəcək, çaylardan sel keçəcək - XƏBƏRDARLIQ
-
Magazin116:11
Zülfiyyə Aşıq Tellini biabır etdi: “Restoranda yeyir, sonra da...”
-
Sağlamlıq15:41
Marketlərdə satılan bu yuyucu tozlar XƏRÇƏNG YARADIR
-
Nida Xəbər 15:11
Təsdiqləndi: Bu şəxslərin MAAŞI ARTIRILDI - MƏBLƏĞLƏR
-
Dünya14:08
Makronla Silvanın romantik pozaları gündəmi silkələdi - FOTO
-
Sosial13:47
Bu şəxslər pensiyaya 5 il erkən çıxacaq
-
Yaxın Şərq13:16
Mahmud Abbas ermənini nazir təyin etdi - FOTO