Mətbəx
Ətli kartof - Resept
Ətli kartof xörəyinin müxtəlif adları var: draniki, latkes, raqmunk, kremzliki və s. Ətli kartofun bu qədər populyar olması və müxtəlif xalqların ona çeşidli adlar verməsi təsadüfi deyil. Bu kartof oladisi çox dadlıdır...
Beləliklə, publika.az-ın mətbəx bölməsi dadı-damağınızdan getməyəcək ətli kartof xörəyinin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
su - 2 xörək qaşığı
kartof - 1.2 kq.
soğan - 2 ədəd
un – 2 xörək qaşığı
xama – 2 xörək qaşığı
qiymə - 200 qram, mal, toyuq, donuz ətlərindən istifadə etmək olar.
yumurta – 1 ədəd
Hazırlanması:
Kartofu sürtgəcin kiçik gözündən keçirin. Onun artıq mayesini isə süzün.
Kartof püresinə yumurta, xama, un, habelə sürtgəcdən keçirilmiş bir başını soğan əlavə edin. Sözsüz ki, zövqə görə duz və istiot vurulmalıdır.
Ayrıca qabda farşa sürtgəcdən keçirilmış soğan əlavə edin. Duz, istiot və su töküb əti yaxşıca qarışdırın.
Tavaya yağ tökün və qızdırın. Qaşıq vasitəsilə tavada kiçik kökə, oladi düzəldin. Bir tərəfini qızartdıqdan sonra onun qiyməli içini də oladidən daha kiçik formada düzəldin.
Daha sonra ətin üzərini ikinci lay oladi ilə örtün. Ətli kökə iki kartof layının içərisində qalmalıdır. Hər iki tərəfini yaxşı qızardın.
Süfrəyə xama ilə birgə verilir.
Nuş olsun!
-
İdman03:18
“Mançester Yunayted”in ən seksual azarkeşi - FOTOLAR
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK