Mətbəx
Sobada toyuq kababı – Resept
Şəhərin bina evlərində kabab bişirmək çətindir və əksər hallarda mümkünsüzdür. Odur ki, publika.az-ın mətbəx bölməsi sobada bişən kababın reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
2 ədəd toyuğun filesi
2 xörək qaşığı bitki yağı
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 xörək qaşığı qurudulmuş və ya təzə keşniş
1 xörək qaşığı soya sousu
Çili istiotu, duz
Hazırlanması:
Toyuq döşünü yuyub doğrayın. Soğanı doğrayın, ətin üzərinə səpin ki, ət həm yumşalsın, həm dadı ləzzətli olsun.
Daha sonra əti marina etmək üçün sous hazırlayın. Bitki yağına şəkər, keşnişi, soya sousu, sıxılmış sarımsağın şirəsini, duz və istiotu əlavə edin. Bu sousu ətin üzərinə tökün və qabın üzərini plyonka ilə bağlayın, iki saat ət marina olmalıdır.
Bundan sonra sobanı 200 dərəcə qızdırın, ət tikələrini çubuq şişə yığın və 20 dəqiqə sobada bişirin.
Kabab qızılı rəngli almalıdır.
Nuş olsun!
-
Əmlak11:55
Qərar verildi: Ev almaq istəyənlərə 55 min manat ödəniləcək
-
İdman11:25
Ulduzu sönən futbolçunun parlaq gözəli - FOTOLAR
-
Nida Xəbər 10:47
Ermənilər Azərbaycanın nəzarətinə keçəcək körpünü tutdular
-
ABŞ10:17
Arxeoloqlar ABŞ-ın ilk prezidentinin içki anbarını tapdılar: Görün nə içirmiş - FOTO
-
Region09:06
I Aram Ərdoğana cavab verdi: Unutmayın ki...
-
Nəqliyyat08:32
Bu yollarda tıxac var - SİYAHI
-
MDB08:17
Generalın və ailəsinin əmlaklarının üzərinə həbs qoyuldu
-
ABŞ08:05
Rusiya nüvə başlığı daşıya bilən peyk hazırlayır - ABŞ