Mətbəx
Kəsmikli, meyvəli yay tortu - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi asan hazırlanan, bişirilməyə ehtiyac olmayan kəsmikli, meyvəli tortun reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kəsmik - 200 qram (içlik üçün yağlı kəsmik seçin, yaxşı olardı ki, onu ələkdən də keçirəsiniz.
Xama, yağlılığı 20% - 500 qram
Kərə yağı - 180 qram
Qum peçenye - 400 qram
Jelatin - 30 qram
Şəkər tozu - 1 stəkan
Üzüm - 500-700 qram
Qoz ləpəsi - bəzək üçün
Hazırlanması:
Su hamamında kərə yağını əridin. Blenderdə və ya yaxud əllə peçenyeni ovxalayın. Onu əridilmiş yağla qarışdırın. Bir az soyumasını gözləyin.
Tort qabına peçenyeli kütləni yayın, 1-2 saatlıq soyuducuda saxlayın.
Jelatinin üzərinə bir stəkan su tökün, köpməsi üçün 40-60 dəqiqə gözləyin. Qabarmış jelatini zəif atəşdə həll olunana qədər qarışdırın. Sonra soyumasını gözləyin.
Şəkəri, xamanı və kəsmiyi blenderdə yaxşı çalın. Soyumuş jelatin kütləsini kəsmik kütləsi ilə qarışdırın.
Soyuducuda donmuş soyuq korjun üzərinə kəsmikli kremi çəkin. Yenidən qabı soyuducuda 40 dəqiqə saxlayın.
Sonda tortu şəkildə gördüyünüz şəkildə bəzəyin.
Nuş olsun!
-
İdman22:04
"Qarabağ" finalda!
-
Hadisə21:49
Vətən müharibəsi iştirakçısı anasının xəstəliyini eşidib intihar etdi
-
Magazin121:05
O getdi, mən də daha yoxam! - Əməkdar artist səhnə ilə vidalaşdı
-
Sosial19:35
Özünü öldürən sabiq pediatrın iş yoldaşı DANIŞDI: “Ailə məsələsi deyil..."
-
ABŞ19:25
Bayden Ukraynaya hərbi yardım haqqında qanunu İMZALADI
-
Rəsmi xronika18:40
Prezidentlər mətbuata bəyanatlarla çıxış etdilər - FOTO/YENİLƏNDİ
-
Hadisə18:33
Bakı hava limanında həyəcan siqnalı: Təyyarə qəza enişi etdi - FOTO
-
Sağlamlıq17:27
Yapon alimləri xərçənglə mübarizə üçün unikal vasitə hazırladı