Mətbəx
Badımcan yelpiyi – Resept
Badımcan yay aylarında ən çox istifadə edilən tərəvəzdir. Badımcan A, B1, B2, B3, B6, C vitaminləri, fosfor, kalsium, dəmir, natrium və kaliumla zəngindir.
Publika.az-ın mətbəx badımcan yelpiyi xörəyinin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
2 badımcan
1 bolqar bibər
2 pomidor
5-6 dilim sarımsaq
100 qram pendir
200 qram xama
Göyərti
Hazırlanması:
Soba tavasını yağlayın. Badımcanı dilimləyin, amma sona qədər kəsməyin. Üzərinə bitki yağı çəkin.
Bibəri, pomidoru dilim-dilim doğrayın.
Bibəri və pomidoru badımcanın aralarına doldurun.
Pendiri, sarımsağı sürtgəcdən keçirin, mayonez, duz, istiot vurun. Bu sousu badımcanın üzərinə çəkin.
220 dərəcə isidilmiş sobada 30-40 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə verəndə üzərinə göyərti səpin.
Nuş olsun!
-
İdman22:48
Son çempion boşanır: uşaqlıqdan başlayan nağıl bitir
-
Dünya21:36
Məşhur bloqer helikopterdən bir çanta pulu çimərliyə SƏPƏLƏDİ - VİDEO
-
Sosial21:24
Böyük ümidlərlə getmişdilər: ilk şəhidimizin məzarı tapılmadı - FOTO
-
Nəqliyyat19:48
Azərbaycanda bu taksi şirkəti BAĞLANIR - FOTO
-
Sosial19:12
Azərbaycanda tikintidə GÖRÜNMƏMİŞ HADİSƏ - VİDEO
-
Sosial18:40
Xankəndidə dünyaya gələn ilk körpənin ailəsinə MÜJDƏ
-
Sosial17:54
Əli Əsədov qərar imzaladı
-
Qarabağ 17:13
Xankəndidə ilk körpə dünyaya gəldi - FOTO