Qırmızı.az
Kolbasa və sosis xərçəng riskini artırır
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kolbasa və sosislərin bağırsaq xərçəngi riskini artırdığını bəyan edib.
Publika.az xəbər verir ki, təşkilatın açıqlamasına görə qırmızı ətin ömrünü uzatmaq üçün onun hisə verilməsi, qurudulması, duz və ya digər kimyəvi maddələrlə qarışdırılması təhlükəlidir. Bu cür ətdən 50 qram yeməklə bağırsaq xərçənginə tutulma riski 18% artır.
Əsasən, kolbas və sosislərin hazırlanması üçün ətin tərkibinə bu cür maddələrin əlavə edildiyinə diqqət çəkən təşkilat hələ ki, bu iddianın tam təsdiq edilmədiyini bəyan edib.
“Lakin sosis, kolbasa kimi qidalar nə qədər çox qəbul edilərsə, bağırsaq xərçəngi riski bir o qədər artmış olur”-deyə məlumatda qeyd olunur.
Gülxar
-
Səhiyyə05:15
Ömrü uzadan pəhriz sınaqdan UĞURLA ÇIXDI
-
Avropa03:43
Meqan Markl Keyt Middltonun xəstəliyindən necə istifadə etdi? - ŞOK DETALLAR
-
Avropa02:00
Azərbaycanlı jurnalist Kiyevdə vəfat etdi - FOTO
-
Magazin101:41
Azərbaycanda tanınmış müğənni üçün 2-ci dəfə TOY ÇALINACAQ - VİDEO
-
Magazin100:30
“Sonradan soyunanda göz öyrəşmir” - FOTO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: çox ciddi münaqişə baş verə bilər
-
Sosial28 Mart 22:50
Əhaliyə ŞAD XƏBƏR: pensiya və müavinətlər artırıla bilər - VİDEO
-
İdman28 Mart 22:24
UEFA-dan Avro-2024-lə bağlı YENİLİK - Yekun qərar bu tarixdə veriləcək