Sağlamlıq
Ağciyər xərçəngi riskini azaldan tərəvəz
Aparılan son araşdırmalar sarımsağın ağciyər xərçənginə yaxalanmaq riskini azaltdığını ortaya çıxarıb.
Çinli alimlərin apardıqları araşdırma qoxusu səbəbilə bir çox insanın yeməkdən çəkindiyi sarımsağın xərçəngin çarəsi ola biləcəyini göstərib. Tədqiqatlar zamanı həftədə iki dəfə bir diş sarımsaq yeyənlərdə ağciyər xərçəngi riskinin 50 faiz azaldığı sübut edilib.
Alimlər qeyd ediblər ki, tərəvəzin bu xüsusiyyətindən yararlanmaq üçün onu çiy yemək lazımdır. Qızardılaraq yeməklərə əlavə edilən sarımsaq öz möcüzəvi xüsusiyyətini itirir və xərçəngə qarşı mübarizə apara bilmir.
Buna səbəb bişmiş sarımsaqda xərçəngin ən böyük düşməni hesab edilən “allicin” maddəsinin azalmasıdır.
Mütəxəssislər bir diş sarımsağı bir stəkan qatıq və 4-5 damcı limon şirəsi ilə qarışdırıb yeməyi məsləhət görürlər. Hətta qəlyanaltı zamanı bu sarımsaqlı qatığı bütöv dənli undan hazırlanmış 1 dilim çörəyin üzərinə çəkib yeyə bilərsiniz.
Ləman Sultan
-
Əmlak11:55
Qərar verildi: Ev almaq istəyənlərə 55 min manat ödəniləcək
-
İdman11:25
Ulduzu sönən futbolçunun parlaq gözəli - FOTOLAR
-
Nida Xəbər 10:47
Ermənilər Azərbaycanın nəzarətinə keçəcək körpünü tutdular
-
ABŞ10:17
Arxeoloqlar ABŞ-ın ilk prezidentinin içki anbarını tapdılar: Görün nə içirmiş - FOTO
-
Region09:06
I Aram Ərdoğana cavab verdi: Unutmayın ki...
-
Nəqliyyat08:32
Bu yollarda tıxac var - SİYAHI
-
MDB08:17
Generalın və ailəsinin əmlaklarının üzərinə həbs qoyuldu
-
ABŞ08:05
Rusiya nüvə başlığı daşıya bilən peyk hazırlayır - ABŞ