Sağlamlıq
Şirniyyat yaddaşa mənfi təsir edir
Bəzi peçenye, tort və şirniyyatların tərkibində olan yağ insanların yaddaşına mənfi təsir edir.
Restoranlarda qidaya xüsusi dad vermək və məhsulun uzunmüddətli qalması üçün trans-yağ adlanan maddə əlavə olunur. Bu yağdan yenidən hazırlanmış qida məhsullarının istehsalında da istifadə edilir. Bu tipli yağlar bitki yağına hidrogen əlavə etməklə hazırlanır. Alınan qarışıq daha qalıcı və möhkəm olur.
Trans-yağlı qidalar qəbul edən yaşı 45-ə qədər olan 1000 insan arasında araşdırma aparılıb. Müəyyən olunub ki, sorğuda iştirak edən insanların yaddaşının çox zəif olduğu ortaya çıxıb. Tədqiqatçıların sözlərinə görə, məhsulun müddətinin uzadılması üçün istifadə olunan trans-yağlar həm də insanların ömrünü qısaldır.
Nura
-
İdman03:18
“Mançester Yunayted”in ən seksual azarkeşi - FOTOLAR
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK