Sağlamlıq
Alçanı duzla yeyənlər diqqətli olsunlar
B vitamini ilə zəngin alça orqanizmi ürək, böyrək və qaraciyər xəstəliklərindən müdafiə edir.
Publika.az-ın sağlamlıq bölməsi alçanın faydalarını araşdırıb.
Məlum olub ki, alça qanı artırır, iştahı açır, lifli olduğu üçün həzmi asanlaşdırır, qızdırmanı aşağı salır.
Revmatizm xəstəliyindən əziyyət çəkənlərə yaxşı təsir edir.
Kalium və maqnezium mineralları baxımından zəngin olan bu meyvədən çox yemək olmaz. Belə ki, həddən artıq alça yemək qarınağrısına yol açır.
Alçanı duzla yemək isə çox rastgəlinən olsa da, təhlükəlidir. Duzlu alçanın dadı çox gözəl olsa da, orqanizmə zərər verir. Belə ki, həm duzlaşmaya səbəb olur, həm də təzyiqi artırır.
Aytən
-
İdman17:06
"Qarabağ"ı yıxan futbolçu İstanbul nəhənginin hədəfində
-
Sosial16:36
Güclü külək əsəcək, çaylardan sel keçəcək - XƏBƏRDARLIQ
-
Magazin116:11
Zülfiyyə Aşıq Tellini biabır etdi: “Restoranda yeyir, sonra da...”
-
Sağlamlıq15:41
Marketlərdə satılan bu yuyucu tozlar XƏRÇƏNG YARADIR
-
Nida Xəbər 15:11
Təsdiqləndi: Bu şəxslərin MAAŞI ARTIRILDI - MƏBLƏĞLƏR
-
Dünya14:08
Makronla Silvanın romantik pozaları gündəmi silkələdi - FOTO
-
Sosial13:47
Bu şəxslər pensiyaya 5 il erkən çıxacaq
-
Yaxın Şərq13:16
Mahmud Abbas ermənini nazir təyin etdi - FOTO