Çörək otunun möcüzəli faydaları
Bizi izləyin

Tabloid.az

Çörək otunun möcüzəli faydaları

Adətən un məmulatlarından hazırlanan və müxtəlif təamlarda istifadə edilən çörək otu bitkisinin daha nələrə faydalı olduğunu sizlərlə bölüşəcəyik.

Adətən, un məmulatlarından hazırlanan və müxtəlif təamlarda istifadə edilən çörək otu bitkisinin daha nələrə faydalı olduğunu sizlərlə bölüşəcəyik.

Çörək otu möhtəşəm bir ağrı kəsicidir. Xüsusən də iltihablı ağrılara rahatlandırıcı təsir göstərir.

Tərkibindəki B1, B2, B6 vitaminləri immun sistemini gücləndirir.

Mütəxəssislər çörək otunu xörəkdə, içkilərdə istifadə etməklə yanaşı, hər gün 10 ədədini balla qarışdırıb yeməyi tövsiyə edir.

Yaxud salatların üzərinə səpə bilərsiniz.

Həmçinin səhər pendirin üzərinə səpərək dadına ləzzət qata bilərsiniz.

Omletlə də qarışda bilərsiniz.

Onu hətta şorbalara və qızartma yeməklərə də əlavə etmək olar.

Tərkibi beta-karotin, A, E və C vitaminləri ilə də zəngindir.

Bundan başqa, tərkibində olan selen, vücudda olan zəhərli maddələri ixrac edir, mədə və bağırsaq qazlarının qarşısını alır.

Çörək otu bitkisi nəfəs darlığına və öskürəyə qarşı xeyirlidir.

Mikrob, virus və xəstəliktörədən göbələklərə qarşı təsirli və qoruyucu qida vasitəsidir.

Yaraların daha tez sağalmasına və hüceyrələrin yenilənməsinə kömək edir.

Bəylərimiz və xanımlarımız üçün daha bir faydası da saç tökülməyin və kəpəyin qarşısını almasıdır.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm