Qarğıdalının faydaları
Bizi izləyin

Tabloid.az

Qarğıdalının faydaları

Qarğıdalının tərkibi 18.3 % lifdən ibarətdir. Həmçinin onun tərkibində zülal, kalsium, dəmir, fosfor, A və B2 vitaminləri var. Nişasta ilə zəngin olan bu bitkinin ağ, sarı, qırmızı rəngli növləri var.

Qarğıdalının tərkibi 18.3 % lifdən ibarətdir. Həmçinin onun tərkibində zülal, kalsium, dəmir, fosfor, A və B2 vitaminləri var. Nişasta ilə zəngin olan bu bitkinin ağ, sarı, qırmızı rəngli növləri var.

100 qramında 345 kalori olan qarğıdalı amin turşusu, həmçinin lipid, protit və qlosit turşuları baxımından da çox zəngindir.

Qarğıdalının faydaları:

1.İnsan bədəninin ehtiyac duyduğu lifin 23%-ni qarşılaya bilər;

2.Ağciyər xərçəngi riskini və stressi azaldır;

3.Enerji verir;

4.Ürək xəstələri üçün çox yararlıdır;

5.Böyrəyin funksiyalarını yaxşılaşdırır;

6.Qarğıdalıda olan liflər qanda şəkərin miqdarını stabilləşdirir;

7.Qarğıdalının saçağı qaynadılıb içilərsə, bir çox xəstəliklərin şəfası olar.

Qarğıdalı çox faydalı bir qida olsa da çox yeməmək məsləhətdir. Çünki həzm olunması bir az çətindir. Xüsusilə də qəbzlikdən əziyyət çəkənlər bu tərəvəzdən həftədə bir dəfədən artıq yeməməlidirlər.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm