Tabloid.az
Dondurmanı evinizdə hazırlayın - RESEPT
Yay aylarında ən çox ehtiyac duyduğumuz qidalardan biri də dondurmadır. Həm sərinləşdirici xüsusiyyəti, həm də kalorisinin az olması dondurmanı sevməyimizin əsas səbəbidir. Ancaq çox vaxt tərkibini bilmədiyimiz və hazırlanma şəraitinə bələd olmadığımız üçün dondurma yeməkdən çəkinirik. Dondurmanı evdə özünüz də hazırlaya bilərsiniz.
Tabloid.az vanilli dondurma reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
200 qram qaymaq
2 su stəkan süd
1 su stəkan toz şəkər
3 yumurta sarısı
3 çay qaşığı vanil
Hazırlanması:
Dondurmanı hazırlamağa ilk öncə südü bişirərək başlayın. Evdə
polad qazanınız varsa, südü həmin qazanda bişirin. Qazanın
içərisinə südü tökün və 3 xörək qaşığı vanili əlavə edin, daha
sonra yaxşıca qarışdırın. Vanili südün içərisinə qarışdıqdan sonra
qazanın altını yandırın və süd qaynayana qədər qarışdıraraq
qaynadın. Vanilli süd qaynamağa başladıqdan sonra qazı söndürün və
1-2 dəqiqə zəif odda qarışdırmağa ara vermədən bişirmə prosesinə
davam edin.
Südü 1-2 dəqiqə zəif odda qarışdıraraq bişirdikdən sonra ocağın
altını söndürün və qazanı soyumağa qoyun. Təxminən 15-20 dəqiqə
soyuyan südü, kiçik süzgəcdən keçirərək dərin bir kasanın içinə
boşaldın. Südün kifayət qədər soyuduğunu anlamaq üçün içərisinə
barmağınızı batırın. Əgər barmağınız istiliyə dözə bilirsə, deməli
süd dondurma üçün hazırdır.
Ayrı bir kasanın içinə 3 ədəd yumurtanın sarısını və 1 stəkan toz şəkəri əlavə edin, içinə 1 çay stəkanı ilıq süd tökün. Bunları mikserlə yaxşıca qarışdırın. Bir-birinə qarışdıqdan sonra qalan ilıq südü yavaş-yavaş əlavə edin. Bu mərhələdən sonra dondurmanı buxarda bişirməyə başlayacaqsınız.
Bunun üçün su dolu bir qazanın agzına dondurma olan qazanı
qoyun, komponentlər zəif odda krem halını alana qədər davamlı
qarışdıraraq bişirin. Bu qarışım qaynamadan çox yüngül odda
bişməlidir. Ona görə də davamlı olaraq qarışdırmaq lazımdır. 15
dəqiqə qarışdıraraq bişirin.
Son olaraq mikserlə çırpdığınız süd kremini də yavaş -yavaş krem
halı alan südünüzə qarışdıraraq əlavə edin. Bütün qarışıq otaq
istiliyinə gələnə qədər gözləyin.
Dondurmanın üzərinin qaymaq tutmaması üçün soyuma müddətində arada qarışdırmağı unutmayın. Dondurma otaq istiliyinə gələndə dondurucuya qoyun.
Hər yarım saatda bir dondurmanı dondurucudan çıxararaq mikser ilə qarışdırın. 3 saat sonra dondurma yemək üçün hazır hala gələcək.
Nuş olsun!
Tabloid.az
-
İdman11:03
"Neftçi"də nə baş verir? - Qruplaşmalar, daxili çəkişmələr...
-
Sosial10:31
Hətta xasiyyəti belə dəyişən ay - Daim içki içən şəxs Ramazanda oruc tutarsa...
-
Ekologiya09:57
Rayonlara qar yağdı, şaxta düşdü - FAKTİKİ HAVA
-
Region09:24
Almanlar Ermənistanın Azərbaycan və Türkiyə ilə sərhədində görün nə edirlər - FOTO
-
Nida Xəbər 09:03
Mehriban Əliyevadan İlaxır çərşənbə ilə bağlı paylaşım - FOTO
-
Qoroskop08:34
Pul və sevgidə bəxti gətirəcək 3 BÜRC
-
Nəqliyyat08:22
Bakının bu yollarında tıxac yarandı - SİYAHI
-
Sağlamlıq07:08
Səhər oyanan kimi 5 ədəd qoz yesəniz, görün nələr olacaq...