Ətlərin kalori dəyəri - Cədvəl
Bizi izləyin

Tabloid.az

Ətlərin kalori dəyəri - Cədvəl

Ətlərin kalori dəyəri - Cədvəl

Ət yüksək keyfiyyətli zülal, dəmir, fosfor, kükürd, maqnezium kimi minerallar və PP, B2 və B1 vitaminlərinin əsas mənbəyidir. Yağsız ətlər protein pəhrizin əsasını təşkil edir. Halbuki ətin tərkibində qan plazmasında xolesterin səviyyəsini qaldıran və tac damarlar xəstəliyinə aparıb çıxardan doymuş yağ turşuları var.

Ətlərin kalori dəyəri

Məhsul Miqdar Enerji (kilokalori) Zülal (qr) Yağ (qr) Şəkər (qr)
Buxara verilmiş mal əti küftələri 100 qr 194 14,0 11,6 8,2
Öz şirəsində bişirilmiş mal əti 100 qr 214 15,4 16,9 0,0
Mal ətindən qulyaş 100 qr 148 14,0 9,2 2,6
Mal ətindən qamburqer 100 qr 220 14,6 11,8 13,6
Mal ürəyi 100 qr 96 16,0 3,5 0,0
Mal böyrəyi 100 qr 86 15,2 2,8 0,0
Jeledə olan mal ayağı 100 qr 60 6,0 4,0 0,0
Mal ciyəri 100 qr 125 20,0 3,1 4,0
Mal əti paşteti 100 qr 275 16,1 23,3 0,4
Mal ətindən şnitsel Beef schnitzel 100 qr 338 17,6 25,1 10,2
Mal bifşteksi 100 qr 214 28,8 11,0 0,0
Pörtlənmiş mal əti 100 qr 212 16,8 14,3 3,9
Jeledə olan mal dili 100 qr 212 22,4 13,6 2,4
Mal dili 100 qr 146 12,2 10,9 0,0
Mal, döş əti Beef, brisket 100 qr 217 19,3 15,7 0,0
Mal ətindən rulet 100 qr 157 16,7 10,1 0,0
Befstroqanof 100 qr 220 19,5 14,3 3,7
Beyin 100 qr 124 11,7 8,6 0,0
Bişirilmiş mal əti 100 qr 254 25,8 16,8 0,0
Bişirilmiş quzu əti 100 qr 243 22,0 17,2 0,0
Bişirilmiş donuz əti 100 qr 364 22,6 30,0 3,1
Bişirilmiş dovşan əti 100 qr 204 24,6 11,7 0,0
Bişirilmiş dana əti 100 qr 131 30,7 0,9 0,0
Katlet 100 qr 105 20,5 2,4 0,0
Maral əti 100 qr 155 19,5 8,5 0,0
Yağlı donuz əti 100 qr 486 11,5 48,9 0,0
Yağda qızardılmış dovşan əti 100 qr 233 25,0 14,8 0,0
At əti 100 qr 121 20,9 4,1 0,0
Quzu ürəyi 100 qr 82 13,5 2,5 0,0
Quzu böyrəyi 100 qr 77 13,6 2,5 0,0
Quzu ciyəri 100 qr 101 18,7 2,9 0,0
Pörtlənmiş quzu əti 100 qr 213 14,2 15,6 3,9
Konservləşdirilmiş pörtlənmiş quzu əti 100 qr 191 17,4 13,4 0,2
Ciyər paşteti 100 qr 301 11,6 28,1 3,4
Qarışıq ət qamburqeri 100 qr 284 13,0 21,1 11,8
Qarışıq ət küftəsi 100 qr 272 13,5 17,5 15,9
Qoyun ayağı 100 qr 232 18,0 18,0 0,0
Qoyun kürəyi 100 qr 284 15,6 25,0 0,0
Donuz qabırqaları 100 qr 630 7,4 67,8 0,0
Çörək qırıntılarda donuz qabırqaları 100 qr 351 19,0 24,1 15,9
Konservləşdirilmiş donuz vetçinası 100 qr 126 17,6 6,2 0,0
Donuz əti qamburqeri 100 qr 340 10,6 26,8 13,6
Donuz ürəyi 100 qr 165 16,9 4,8 0,0
Donuz böyrəyi 100 qr 102 16,8 3,8 0,0
Donuz ayağı 100 qr 261 18,0 21,3 0,0
Donuz ciyəri 100 qr 130 22,0 3,4 2,6
Donuz əti şnitseli 100 qr 400 18,8 32,1 9,8
Donuz ətindən şiş kəbabı 100 qr 324 26,5 23,1 0,0
Donuz kürəyi 100 qr 257 16,0 21,7 0,0
Donuz bifşteksi 100 qr 472 21,7 42,7 1,5
Pörtlənmiş donuz əti 100 qr 333 13,1 29,4 3,9
Donuz dili 100 qr 165 16,5 11,1 0,0
Donuz boğazı 100 qr 267 16,1 22,8 0,0
Sümüklü az qızardılmış donuz əti 100 qr 174 21,0 10,0 0,0
Dovşan əti 100 qr 156 21,0 8,0 0,0
Mal qabırğaları 100 qr 117 20,9 3,6 0,0
Rostbif 100 qr 152 21,5 7,3 0,0
Qızardılmış donuz əti 100 qr 291 30,4 18,7 0,7
Donuz piyi – salo 100 qr 797 2,4 89,0 0,0
Mal filesi 100 qr 113 20,1 3,5 0,0
Pörtlənmiş mal əti 100 qr 220 16,8 17,0 0,2
Pörtlənmiş donuz əti 100 qr 225 11,4 19,8 1,2
Pörtlənmiş donuz qabırqaları 100 qr 210 7,9 19,2 2,2
Konservləşdirilmiş pörtlənmiş donuz əti 100 qr 349 14,9 32,2 0,2
Konservləşdirilmiş mal əti ağ sousda 100 qr 220 18,0 14,8 3,6
Konservləşdirilmiş mal əti 100 qr 347 16,9 31,0 0,2
Konservləşdirilmiş donuz əti 100 qr 217 20,5 14,9 0,2

Konservləşdirilmiş turist quzu əti

100 qr 210 18,0 15,2 0,2
Əmcək 100 qr 173 12,3 13,7 0,0
Çörək qırıntılarında dana katleti 100 qr 365 27,1 21,3 17,4
Dana ayağı 100 qr 108 19,9 3,1 0,0
Dana ciyəri 100 qr 124 19,2 3,3 4,1
Dana küftəsi 100 qr 250 16,2 14,6 14,3
Dana kürəyi 100 qr 106 19,9 2,8 0,0
Maral əti 100 qr 125 21,0 4,5 0,0
Vəhşi ördək 100 qr 121 22,7 3,1 0,5

Ətin qida dəyəri və insan sağlamlığına təsiri

Bütün ətlərlə müqayisədə, donuz ətində daha çox B1 vitamini var. Bu vitamin karbohidratların yaxşı həzm olunması və əsəbi sistemin düzgün fəaliyəti üçün çox zəruridir. Lakin çox yağlı olduğuna və qırmızı ətlər qrupunu aid olduğuna görə donuz ətindən hərdən bir yemək lazımdır.

Mal əti orqanizmdə hüceyrələrin düzgün inkişafı üçün vacib olanB12 vitaminlə zəngindir. Mal ətində çoxlu dəmir və sink kimi mikroelementlər var. Donuz əti kimi, mal ətidə hərdən bir yeyilməlidir.

Maral ətninin satışı mütləq veterinar nəzarətindən sonra həyata keçirilir. O, az yağlığı və güclü ətiri ilə səciyyələnir.

Dovşan ətin keyfiyyəti çox yüksəkdir, o, proteinlərlə zəngindir (20% yaxın) və yağlığı azdır (3-5%). Bundan əlavə, dovşan əti mineral (duzlar, kalsium və fosfor), B qrupuna aid vitaminlər, mis, sink və kobalt kimi mikroelementlər ilə zəngindir. Əlavə olaraq, dovşan ətinin başqa vacib xüsusiyyəti ondan ibarətdir ki, o, insan orqanizmində təxminən bütövlüklə ( 90% ) həzm olunur. Bu ətin tərkibində az xolesterin olduğu üçün o, damar sistemin xəstəliklərindən əziyyət çəkən insanlar üçün çox faydalıdır.

Saxlama qaydaları

Çiy ət yuyulmalı, yaxşı qurudulmalı və sonra isə xüsusi konteynerlərdə saxlanmalıdır. Əti porsion tikələrə doğruyub sellofan paketlərinə qoyaraq dondurucu kamerada 2-3 ay ərzində saxlamaq olar.

Bonduelle.az

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm