Tabloid.az
Sızanaq əmələ gətirən qidalar
İstehlak etdiyimiz qidalarda yağların növü dərimizin sağlamlığı üçün çox əhəmiyyətlidir. "Fast food" qidalardakı yağlar doymuş yağlar olduğu və təbii olmadıqları üçün dəriyə zərər verirlər.
Qızartma yeməkləri də çox yüksək temperaturda bişirilir. Bu qidaları nizamlı olaraq istehlak etdikdə orqanizm yeni hüceyrə istehsalında bu yağları istifadə edir. Tablloid.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, istehsal olunan hüceyrələr müntəzəm funksiya icra etmədiyi üçün dəri xəstəliklərinə qarşı müdafiəsiz qalır.
Sağlam hüceyrələrin istehsal edilməsi üçün zeytun yağı kimi təbii və sağlam yağlara ehtiyac var. Bu səbəbdən aşağıda qeyd olunan yeməklərdən uzaq durmanız lazımdır:
Kartof qızartması
Xəmir qızartması
Qızarmış toyuq
Ponçik
Çubuq
Yüksək şəkər tərkibli qidalar da sızanaqlara səbəb olur. Şəkər immun sistemini iflasa uğradır, bakteriya, infeksiyalara qarşı bədəni müdafiəsiz hala gətirir. Şəkər, dərinin elastik quruluşunun itməsinə də səbəb olur. Quru və sağlam dərilər infeksiyalara qarşı gücsüz qalır. Mədə pozğunluğu və həzm problemlərinin başlıca səbəbləri arasında yer alan şəkər dolayı olaraq sızanaqlara yol açır. Uzaq dayanmalı olduğunuz şəkərli qidalar:
Şirniyyatlar
Qazlı su
Dondurma
Şokolad
Bol şəkərli meyvə suları
Priyannik
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB19 Aprel 21:50
95 yaşlı diplomat öldü