Tabloid.az
"Payız melodiyası" piroqu - Resept
Tabloid.az dadı damağınızdan getməyəcək “Payız melodiyası” piroqunun reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Buğda unu 2 stəkan
Şəkər tozu 1,5 stəkan
Kərə yağı 180 qram
Yumurta 5 ədəd
Qabartma tozu xəmir 1 çay qaşığı
Kəsmik (yağlılığı 2-9%) 750 qram
3 ədəd meyxoş alma
Nişasta 4 çay qaşığı
Darçın - 1 çay qaşığı
Bir çimdik duz
Hazırlanma qaydası:
Bir yumurtanı yarım stəkan şəkər tozu ilə qarışdırın. Otaq temperaturunda yumşalmış yağı töküb bu kütləyə əlavə edin.
Un və qabartma tozu əlavə edin.
Xəmirə bir çimdik duz da əlavə edib yoğurun. 30 dəqiqə soyuducuda saxlayın.
Yağlanmış soba tavasına bərabər ölçüdə xəmiri yayın. Nazik lay olmalıdır.
Kəsmikli iç üçün şəkər, nişasta və yumurtanı qarışdırın. Bu kütləni xəmirin üstünə tökün.
Almanın qabığını soyun, özəyini çıxardın və nazik doğrayın.Almaları kəsmik kütləsinin üzərindən düzün, üzərinə darçın səpin.
180 dərəcə temperaturda sobada təxminən 40 dəqiqə bişirin.
Piroqu sobadan çıxdıqdan sara mütləq soyumasını gözləyin, əks halda kəsmik formasını dəyişə bilər.
Nuş olsun!
-
Magazin111:01
Aktyor xalq artistinə belə cavab verdi: "Bu, onun başı üçün deyil"
-
Magazin110:31
Faiq Brillianta gözlənilməz sözlər dedi: "Allah bircə balasını..." - VİDEO
-
MDB10:21
FTX 5 ildir izləyirmiş: Generalın həbsinin detalları
-
Dünya09:48
İlber Ortaylıdan üzücü xəbər
-
Nida Xəbər 09:06
Köçəryan sərhədin müəyyənləşməsi haqda: Ola bilsin ki, mübahisəli ərazilərdən...
-
İdman08:24
Polis kluba BASQIN ETDİ: iki futbolçu zorlama ittihamı ilə saxlanıldı
-
Magazin104:44
Xalq artisti canlı yayımda kövrəldi: “Darıxdığım var” - VİDEO
-
ABŞ03:13
Komaya düşən qalmaqallı bloqer ÖLDÜ