Tabloid.az
Toyuğu niyə yumadan bişirmək lazımdır?
İngiltərəli sağlamlıq və düzgün qidalanma üzrə mütəxəssislər çiy toyuğu bişirmədən öncə yumağın qida zəhərlənməsinə səbəb olduğunu açıqlayıblar.
İngiltərə Qida Standartları Agentliyi (FSA) 4 min 500 ingilis vətəndaşının iştirakı ilə maraqlı sorğu keçirib. Sorğunun nəticəsinə görə, insanların 44 faizi toyuğu bişirmədən öncə yuyur.
FSA iddia edir ki, toyuğun yuyulması nəticəsində ətrafa bakteriyalar yayılır. Belə ki, ətrafa sıçrayan çirkli su mətbəxdə kampilobakter bakteriyasının çoxalmasına şərait yaradır. Təkcə İngiltərədə hər il təxminən 280 min nəfərin kampilobakter infeksiyasına yaxalandığını bildirən mütəxəsislər dünyada isə bu infeksiyaya yaxalananların sayının milyonu keçdiyini vurğulayırlar. Bu infeksiya qida zəhərlənməsinə səbəb olur və hətta ölümlə nəticələnə bilir.
Toyuğu bişirərkən bütün mikrobların öldüyünü bildirən mütəxəssislər onu çiy halda yumamağı məsləhət bilirlər.
Tabloid.az
-
Hadisə08:07
Qızı ilə Kürdə batan atanın meyiti TAPILDI
-
Magazin106:16
Əməkdar artist: “Oğlumun vəfatından sonra yatmıram”
-
Kriminal03:30
Sumqayıtda AİLƏ FACİƏSİ: oğul ata-anasını qətlə yetirdi - YENİLƏNDİ
-
Magazin202:22
Məşhur model çimərlikdə çılpaq pozalar verdi - FOTO
-
Nəqliyyat01:00
ŞOK İDDİA: Dubayda su altında qalan avtomobillər Azərbaycana gətirilə bilər - VİDEO
-
Magazin100:45
“Səhvlərinizin əllərindən öpün”
-
MDB00:30
Azərbaycanlı milyarder Rusiyanın ən zəngin adamı oldu
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: münasibətlər gərginləşə bilər