Tabloid.az
“Unudulmaz” almalı-şokoladlı piroq - Resept
Tabloid.az dadı damağınızdan getməyəcək "Unudulmaz" almalı-şokoladlı piroqun reseptini təqdim edir:
Xəmir üçün inqrediyentlər:
Şəkər tozu - 1 stəkan
Yumurta - 2 ədəd
Kərə yağı - 2 xörək qaşığı
Xama- 1 stəkan
Soda - 1 çay qaşığı
Un- 1,5 stəkan
İçi:
Alma - 5-7 ədəd
Kövrək undan hazırlanmış peçenye - 100 qram
Şokolad - 100 qram
Darçın -1/2 çay qaşığı
Hazırlanması:
1.Balaca bıçaq və ya xüsusi kəsici alətin köməyi İlə almanın özəyini çıxardın. Almanın altını bir az kəsin.
2. Soba qabına yağlı kağızı sərin, qabın kənarlarına kərə yağı çəkin. Almaları içinə düzün.
3. Peçenyeni ovalayın. Şokolad buxarda əridilir, üzərinə 5 xörək qaşığı süd əlavə edin. Bütün inqrediyentləri qarışdırın və darçın əlavə edin. Bu kütlə ilə almaların içərisini doldurun.
4. Şəkər tozunu, yumurtanı və ərinmiş yağı mikserlə çalın. Xama soda ilə ayrıca qabda qarışdırıldıqdan sonra yumurta-şəkər kütləsinə qatın. Ələnmiş un əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.
5 Almaların üzərinə xəmiri tökün 180 dərəcədə təxminən 60-80 dəqiqə bişirin.
Diş çöpü və ya quru bıçaqla bişib-bişmədiyini yoxlamaq olar. Əsas odur ki, piroqun ortası bişsin. Həmin hissə gec bişə bilər. Soyudulmuş piroqun üzərinə şəkər kirşanı səpin.
-
Rəsmi xronika14:51
İlham Əliyev bu qanunu təsdiqlədi
-
Nida Xəbər 14:26
Yeni Kaledoniyada Azərbaycan bayrağı qaldırıldı
-
Magazin113:31
Tolik pərt etdi: "Bu da liftdə öpüşən Sabir" - VİDEO
-
Magazin112:56
Xalq artistindən valideynlərə və müəllimlərə MÜRACİƏT - VİDEO
-
Ekologiya12:31
Sabaha olan hava PROQNOZU - 20 dərəcə isti
-
Cənubi Qafqaz12:01
Paşinyan Şahramanyana cavab verdi - İrəvanda “mühacir hökumət” davası
-
Hadisə11:46
Ağdərədə qumbaraatan tapıldı - FOTO
-
İdman11:06
"Qarabağ"ın futbolçusu Fransa klubu ilə anlaşdı - FOTOFAKT