İnnabın özü faydalıdır, yoxsa çayı?
Bizi izləyin

Tabloid.az

İnnabın özü faydalıdır, yoxsa çayı?

Qış meyvələri arasında ən faydalısı innabdır

Qış meyvələri arasında ən faydalısı innabdır. Çünki bu meyvə xolesteroldan ürək xəstəliklərinə, diabetdən yüksək təzyiqə, qrip və soyuqdəymədən astmaya qədər bir çox xəstəliyə qarşı təsirlidir.

Bəs innabdan necə istifadə etmək lazımdır? İnnab çayı necə hazırlanır? Tabloid.az bütün bu suallara cavab verir:

Ağacdan toplanan meyvələr quru və ya yaş olaraq istifadə edilə bilər. İnnabı qurutmaq üçün günəşin altında bir müddət gözlətməyiniz kifayətdir. Bu şəkildə qurudulan innab meyvəsi çərəz olaraq istifadə edilə bilər. İstəsəniz, innabın cemini hazırlaya bilər və ya suda qaynadaraq suyunu içə bilərsiniz.

Yaşıl rəngli innabın səhərlər acqarına yemək olar. Beləliklə, xolesterolun yüksək olmasından əziyyət çəkən xəstələr bu dərddən xilas ola bilərlər. İnnabın yarpağından hazırlanan bitki mənşəli çay isə astmaya çox yaxşı təsir edir. Həmçinin, innab yarpağı çayı mədə və bağırsaq problemlərindən xilas olmaq üçün ideal vasitədir.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm