Tabloid.az
Ali-müsəmba plovu - Resept
Tabloid.az ali-müsəmba plovunun reseptini təqdim edir:
Bir porsiya üçün inqrediyentlər:
Qoyun əti (kürək hissəsi və ya döş əti), – 150 qram
Ət bulyonu – 50 qram
Baş soğan – 1 baş
Ərimiş yağ – 10 qram
Ərik – 40 qram
Təzə alça – 20 qram
Mixək – 0,05 qram
Zəfəran – 0,1 qram
Darçın – 0,2 qram
Düyü – 100 qram
Əridilmiş yağ – 30 qr.
Hazırlanması:
Qoyun ətinin yumşaq hissəsi hər paya iki tikə olmaqla doğrayın və qızardın. Buna qızardılmış soğan, əvvəlcədən 4-5 saat isladılmış ərik, təzə alça, mixək, zəfəranın, darçının bir hissəsi, bulyon əlavə edilir və hazır olana qədər bişirilir.
Hazırlanmış düyü isti duzlu suda alaçiy bişirilir və aşsüzəndən süzülür. Qazanın dibinə yağz alaçiy bişmiş düyü, zəfəran tökülür və kip bağlanmış qapağın altında dəmlənilir.
Süfrəyə verilərkən əvvəlcə ağ düyü, üstündən zəfəranlı düyü və yağ tökülür, yanında meyvə və tərəvəzlə qızardılmış qoyun əti qoyulur. Üstündən qoyun ətinin şirəsi tökülür və darçın səpilir.
-
Kriminal03:30
Sumqayıtda DƏHŞƏT: oğul ata-anasını qətlə yetirdi - YENİLƏNDİ
-
Magazin202:22
Məşhur model çimərlikdə çılpaq pozalar verdi - FOTO
-
Nəqliyyat01:00
ŞOK İDDİA: Dubayda su altında qalan avtomobillər Azərbaycana gətirilə bilər - VİDEO
-
Magazin100:45
“Səhvlərinizin əllərindən öpün”
-
MDB00:30
Azərbaycanlı milyarder Rusiyanın ən zəngin adamı oldu
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: münasibətlər gərginləşə bilər
-
MDB18 Aprel 23:12
Bu ölkədə falçı və cadugərlərlə bağlı SƏRT QƏRAR VERİLƏCƏK
-
Magazin118 Aprel 22:48
Məşhur xanəndə ONLARI QINADI: "Bu saat necə gəldi geyinirlər" - FOTO