İsti çay qida borusu xərçəngi riskini artırır
Bizi izləyin

Tabloid.az

İsti çay qida borusu xərçəngi riskini artırır

İsti çay qida borusu xərçəngi riskini artırır

“British Medical Journal”-da çap edilən tədqiqatın nəticələri göstərir ki, isti çay içmək adəti olan xalqlarda qida borusu xərçənginin rast gəlmə tezliyi artır. Bu tədqiqatlar şimali İranda aparılıb. Həkim Fərhad İslam deyir ki, İranın Gülüstan əyalatində insanlar digər regionlardan fərqli olaraq daha isti və çox çay içilir. Bu regionda qida borusu xərçəngi digərlərindən fərqli olaraq daha çox rast gəlinir. Tədqiqatda 48,582 insan iştirak etmiş və əldə edilən nəticələrin dürüstlüyü yüksək olmuşdur.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm