Mətbəx
Xamalı toyuq budu - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi ləzzətli, xamalı toyuq budunun reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
500 qram kartof
10 toyuq budu
200 qram xama
Ədviyyatlar zövqə görə, məsələn, paprika, hazır satılan “toyuq üçün ədvalar", qırmızı istiot
50 qram sürtgəcdən keçirilmiş pendir
bitki yağı
Göyərti – göy soğan, cəfəri, şüyüd
Hazırlanma qaydası:
1.Kartofu həlqə formasında doğrayın, duz, istiot vurun, bitki yağı vurulmuş soba tavasına düzün.
2. Xama ilə ədviyyatları qarışdırın. Ağız dadınıza uyğundursa, tomat da əlavə edə bilərsiniz.
3. Toyuq budlarına xamalı sousdan sürtün və kartofun üzərinə qoyun.
4. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
5. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqə bişirin.
6. Hazır xörəyin üzərinə göyərti səpilir.
Nuş olsun!
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB19 Aprel 21:50
95 yaşlı diplomat öldü