Bilgi.az
2 il bayatlamadan saxlanılan çörək hazırlandı
Türkiyənin Sivas bölgəsində 2 il bayatlamayan çörək hazırlanır. Publika.az-ın məlumatına görə, "Soba qutusu" adlandırılan çörək 3 gündə bişirilir. Bir kisə buğda unu maya ilə xəmir halına gətirilir. Xəmir üç gündə yeddi dəfə yenidən yoğrularaq mayalanır. Bir saat bişirildikdən sonra sobadan çıxarılır və bir az gözlədikdən sonra təkrar sobaya verilir. Bişirildikdən sonra yaxşıca qurudulur və paketlənir.
Bu çörək xüsusən mədə xəstəlikləri olanlar üçün şəfalı hesab edilir. Çörək yeyilmədən əvvəl suda 5 dəqiqə saxlanılır, dişi olmayanlar üçün də əlverişli olur. Bu çörəyin satışı digərlərindən daha ucuz olur. Çörək rütubətsiz yerdə iki il bayatlamadan saxlanıla bilir.
Bu çörək xüsusən əcnəbilərin marağına səbəb olur.
Gülxar
-
MDB00:30
Azərbaycanlı milyarder Rusiyanın ən zəngin adamı oldu
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: münasibətlər gərginləşə bilər
-
MDB18 Aprel 23:12
Bu ölkədə falçı və cadugərlərlə bağlı SƏRT QƏRAR VERİLƏCƏK
-
Magazin118 Aprel 22:48
Məşhur xanəndə ONLARI QINADI: "Bu saat necə gəldi geyinirlər" - FOTO
-
Səhiyyə18 Aprel 22:36
Ürək ritminin pozulmasının YENİ TƏHLÜKƏSİ: Hər beşinci insan...
-
Region18 Aprel 21:48
Türkiyədəki dağıdıcı zəlzələnin görüntüsü yayıldı: yaralılar var - VİDEO
-
Elm və təhsil18 Aprel 21:24
Dövlət məktəblərində servis xidməti yaradılır? - RƏSMİ / VİDEO
-
Gözəllik18 Aprel 21:12
Süni intellekt gözəli 20 min dollar MÜKAFAT ALACAQ