Qırmızı.az
Azərbaycanlıların ən çox yediyi qidalar - SİYAHI
Bəzi məhsullardan imtina etmək mümkün deyil. İnsanların əksəriyyəti fəsildən asılı olmayaraq, gündəlik qida rasionlarında ət məhsullarına üstünlük verirlər. Meyvə-tərəvəz yarım saata, düyü 1 saata, yumurta və təzə süd 2 saata həzm olunduğu halda, ət 5-6 saata həzm olunur. Məhz ətin həzmə getmədən mədədə çox qalması insanda yalançı “toxluq” yaradır.
Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri
Eyyub Hüseynov Modern.az-a insanların ən çox istifadə etdiyi ərzaqları
aşağıdakı kimi sıralayıb:
Su, süd və süd məhsulları, meyvə-tərəvəz, bitki
mənşəli məhsullar, ət və ət məhsulları, şirələr, çaylar.
AİB sədri bildirib ki, ümumilikdə istehlak olunan
məhsulların 60 faizi yerli, 40 faizi xarici istehsalın hesabına
ödənilir: “Xaricdən daha çox meyvə-tərəvəz idxal olunur. Sıralamada
daha sonra ət və ət məhsullarıdır. Bunların içində isə təbii olaraq
kolbasa və sosiskalar üstünlük təşkil edir”.
-
Ekopublika.az08:35
Azərbaycanda yumurta kəskin ucuzlaşdı - SƏBƏB
-
Nida Xəbər 07:50
Blinken Azərbaycanın kəndlərinin qaytarılması ilə bağlı razılaşmanı alqışladı
-
Magazin107:25
Azərbaycanlı aktrisa əzələlərini nümayiş etdirdi - FOTOLAR
-
İdman03:18
“Mançester Yunayted”in ən seksual azarkeşi - FOTOLAR
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO