Sağlamlıq
Ağciyər xərçəngi riskini azaldan tərəvəz
Aparılan son araşdırmalar sarımsağın ağciyər xərçənginə yaxalanmaq riskini azaltdığını ortaya çıxarıb.
Çinli alimlərin apardıqları araşdırma qoxusu səbəbilə bir çox insanın yeməkdən çəkindiyi sarımsağın xərçəngin çarəsi ola biləcəyini göstərib. Tədqiqatlar zamanı həftədə iki dəfə bir diş sarımsaq yeyənlərdə ağciyər xərçəngi riskinin 50 faiz azaldığı sübut edilib.
Alimlər qeyd ediblər ki, tərəvəzin bu xüsusiyyətindən yararlanmaq üçün onu çiy yemək lazımdır. Qızardılaraq yeməklərə əlavə edilən sarımsaq öz möcüzəvi xüsusiyyətini itirir və xərçəngə qarşı mübarizə apara bilmir.
Buna səbəb bişmiş sarımsaqda xərçəngin ən böyük düşməni hesab edilən “allicin” maddəsinin azalmasıdır.
Mütəxəssislər bir diş sarımsağı bir stəkan qatıq və 4-5 damcı limon şirəsi ilə qarışdırıb yeməyi məsləhət görürlər. Hətta qəlyanaltı zamanı bu sarımsaqlı qatığı bütöv dənli undan hazırlanmış 1 dilim çörəyin üzərinə çəkib yeyə bilərsiniz.
Ləman Sultan
-
Qarabağ 17:13
Xankəndidə ilk körpə dünyaya gəldi - FOTO
-
Qarabağ 16:38
Bu ölkələr Ermənistanı bizə qarşı silahlandırır, gözləyə bilmərik
-
Rəsmi xronika16:13
Biz dörd kənd məsələsini heç vaxt yaddan çıxarmamışıq
-
Nida Xəbər 16:08
SON DƏQİQƏ: Qazaxın azad edilən kəndində bayrağımız qaldırıldı - VİDEO
-
Rəsmi xronika15:28
Biz buna həm də ölkəni təqdim etmək fürsəti kimi baxırıq - Prezident
-
Nida Xəbər 14:46
Göyçə yolu bağlandı: Basarkeçərin 10 kəndi qaytarılır?
-
Kriminal14:33
Azərbaycanda kişi arvadını qətlə yetirməsini lentə aldı - İNANILMAZ FAKTLAR
-
Hadisə14:03
Azərbaycanın Koreyadakı səfirinin ailəsində AĞIR İTKİ