Sağlamlıq
Bulğur - diabet riskini azaldan qida
Qida mütəxəssisləri, bulğur kimi glisemik indeksi aşağı qidaları seçim etmənin diabet və ürək xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərin meydana gəlmə riskini azalda biləcəyinə diqqət çəkdilər.
Publika.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, xalq arasında şəkər xəstəliyi olaraq bilinən diabet, pankreas adlı maddənin kifayət qədər insulin hormonu ifraz etməməsi, ya da ifraz etdiyi insulin hormonunun təsirli bir şəkildə istifadə edilməməsi nəticəsində inkişaf edən xroniki bir xəstəlikdir. Daha az hərəkət etmək, düzgün qıdalanmamaq nəticəsində diabet xəstəliyinin inkişafı başlayır.
Mütəxəssislər diabetin müalicəsində qidalanmanın əhəmiyyətli bir ünsür olduğunu ifadə edərək, şəkər xəstələrinə glisemik indeksi aşağı qidaları istehlak etmələrini təklif edir.
Diabetdəki karbohidrat miqdarı və növü qan şəkəri üçün əhəmiyyətlidir. Aşağı glisemik indeks dəyərinə sahib qidalar istehlak edilməlidir.
Bulğurun glisemik indeks dəyəri aşağıdır. Buna görə diabetlilerin qidalanmasında əhəmiyyətli bir yerə malikdir. Gün ərzində 2-3 qaşıq bulğur yemək məsləhətlidir.
-
MDB21:50
95 yaşlı diplomat öldü
-
Nida Xəbər 21:20
Sərhədin delimitasiyası başladı: İrəvan dərhal Tehrana hesabat verdi
-
Magazin120:59
Dilarə səhnə geyimi ilə gündəm oldu - VİDEO
-
Elm və təhsil20:40
Buraxılış imtahanının nəticələri açıqlandı
-
Ekologiya18:49
Hava şəraiti kəskin dəyişəcək - XƏBƏRDARLIQ
-
Avropa18:38
İranın Parisdəki konsulluğuna partlayıcı ilə daxil olan şəxs SAXLANILDI
-
Region17:53
Əcnəbilərə sertifikatları pulla satan rektor işdən çıxarıldı
-
Nida Xəbər 17:20
Razılıq əldə edildi: Qazaxın 4 kəndi Azərbaycana qaytarılır