Sağlamlıq
Oruc tutanlar, iftarda və sahurda mütləq BUNU EDİN!
Ramazan ayında oruc tutanların ən çox çətinlik çəkdiyi
məqam şübhəsiz ki, susuzluqdur.
Orucu açdıqdan sonra çoxları gün ərzində hiss etdiyi
sususzluğu hazır meyvə suları ilə yatızdırmağa çalışır. Lakin
tərkibinə kimyəvi maddələrin əlavə edildiyi meyvə suları və qazlı
içkilər susuzluğu sakitləşdirmir, əksinə yanığını bir qədər də
artırır.
Publika.az xəbər verir ki, türkiyəli dietoloqlar sahurda və iftarda təbii şəkildə hazırlanan içkilərdən istifadə etməyi məsləhət görüb. Xüsusilə jenşen çayı, kəklikotu çayı, hindqozu suyu uzun müddət ac qalan orqanizm üçün faydalıdır.
Keçibuynuzu bəhməzi
Keçibuynuzu bəhməzi su içmək istəyini doğuran mədə yanğısı və mədə oksidləşməsinin qarşısını alır.
Jenşen çayı
Jenşen çayında da orqanizmdə su tutumunu təmin edən komponentlər mövcuddur.
Hindqozu Suyu
Hindqozu suyunun tərkibində bir çox elektrolit elementlər var. Xüsusilə yüksək natrium orqanizmin su itkisini qarşısını alır.
Qaysı çayı
Ramazan ayında susuzluğa yaxşı təsir edən içkilərədn biri də qaysı çayıdır.
Kəklikotu çayı
Kəklikotu çayı da jenşen çayı ilə eyni xassələrə malikdir və eyni təsiri göstərir.
Aytən
-
Cənubi Qafqaz19:12
Ermənistan KİV-i Bağanis Ayrımla bağlı yeni MƏLUMAT YAYDI
-
Hadisə18:38
Azərbaycanlı iş adamının qətlini o qadın sifariş edib? - ŞOK İDDİA
-
Hadisə18:30
Yanan bazardan son görüntülər - FOTO/VİDEO (YENİLƏNDİ)
-
Sosial17:50
Cavanşir Məmmədov kostyumla dəfn edilib?
-
Dünya17:45
Ərdoğan bu sarayda HƏMAS lideri ilə GÖRÜŞDÜ
-
Dünya17:30
Fidan: Dünyanın ən böyük problemi ikiüzlülükdür
-
Nida Xəbər 16:10
Ceyhun Bayramov İran səfiri ilə görüşdü
-
Sosial15:10
Cavanşir Məmmədovun dəfn yeri açıqlandı