Alma qabığı yuyularaq təmizlənmir - ARAŞDIRMA
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Alma qabığı yuyularaq təmizlənmir - ARAŞDIRMA

Alma qabığındakı zərərli kimyəvi maddələr yuyulsa belə, təmzilənmir.

Publika.az xəbər verir ki, bu fakt ABŞ-ın Massaçusetts Universitetində aparılan araşdırmalar zamanı ortaya çıxıb.

Almanın üzərində olan kimyəvi gübrə və dərman maddələrin təmizlənməsi üçün meyvələri ən az 15 dəqiqə qabartma tozu məhlulunda saxlamaq lazımdır. Bu müddətdən sonra alma qabığında olan pestisitlərin 80-90%-i təmizlənir.

Almanın qabığını soymaq da zərərli maddələrin vücuda düşməsini əngəlləyə bilər. Lakin bu zaman zərərli maddələrlə yanaşı, almanın qabığında olan vitaminləri də itirilir.

Zümrüd

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm