Sağlamlıq
Alma qabığı yuyularaq təmizlənmir - ARAŞDIRMA
Alma qabığındakı zərərli kimyəvi maddələr yuyulsa belə, təmzilənmir.
Publika.az xəbər verir ki, bu fakt ABŞ-ın Massaçusetts Universitetində aparılan araşdırmalar zamanı ortaya çıxıb.
Almanın üzərində olan kimyəvi gübrə və dərman maddələrin təmizlənməsi üçün meyvələri ən az 15 dəqiqə qabartma tozu məhlulunda saxlamaq lazımdır. Bu müddətdən sonra alma qabığında olan pestisitlərin 80-90%-i təmizlənir.
Almanın qabığını soymaq da zərərli maddələrin vücuda düşməsini əngəlləyə bilər. Lakin bu zaman zərərli maddələrlə yanaşı, almanın qabığında olan vitaminləri də itirilir.
Zümrüd
-
Sosial14:16
Elmira Süleymanova vəfat etdi - FOTO
-
Cənubi Qafqaz13:40
İrəvandan İlham Əliyevin təklifinə cavab gəldi: Hazırıq!
-
Sosial13:03
Prokurorluqdan Nəsib Quliyevin intihar faktı ilə bağlı çağırış: bu məlumatlar...
-
Sosial12:25
Baş nazir təyin olunan Ceyhun Cəlilov kimdir? - Dosye
-
Əmlak11:55
Qərar verildi: Ev almaq istəyənlərə 55 min manat ödəniləcək
-
İdman11:25
Ulduzu sönən futbolçunun parlaq gözəli - FOTOLAR
-
Nida Xəbər 10:47
Ermənilər Azərbaycanın nəzarətinə keçəcək körpünü tutdular
-
ABŞ10:17
Arxeoloqlar ABŞ-ın ilk prezidentinin içki anbarını tapdılar: Görün nə içirmiş - FOTO