Sağlamlıq
Ramazanda bu qidaları ƏSLA YEMƏYİN, YOXSA... - Alimdən VACİB TÖVSİYƏ
Türkiyənin məşhur professoru İbrahim Saraçoğlu imsakda düzgün qidalanma ilə bağlı tövsiyələr verib.
Publika.az “Milliyet”ə istinadən xəbər verir ki, biotexnologiya və mikrobiologiya mütəxəssisi - İbrahim Adnan Saraçoğlu Ramazan ayı boyunca düzgün qidalanma ilə bağlı müxtəlif təkliflər verib. O, həddindən artıq yağlı qidalardan uzaq durmağı tapşırıb:
“Son illərdə Ramazanda insanların ifrat dərəcədə şirniyyatlara və yağlı qidalara üstünlük verdiyini müşahidə etmişəm. Ramazan ayında həddən artıq yağlı yeməklər və şirniyyatlar yemək metabolizm xəstəliklərinə yol açır. Bu səbəbdən də Ramazan ayının son həftəsində və ya Ramazan çıxandan sonra infarkt keçirənlərin sayı çoxalır. Metabolizm xəstəlikləri də Ramazandan sonra ortaya çıxır. Xüsusilə imsakda bu cür məhsullardan uzaq dayanmaq lazımdır. Odur ki, Ramazanda normal qidalanmaya diqqət etməliyik. Orucu zeytun, əncir və ya xurma ilə açın. Sonra şorba ilə davam edin. İsrafçılıq etməyin və təmtəraqlı zəngin süfrəsindən imtina edin”.
Professor imsakda plov əvəzinə, kartof yeməyi təklif edib. O, həmçinin duzun zərərlərinə də toxunub. Gül kələmi və brokkoli, mərci və ispanaq kimi tərəvəz yeməklərində çox yağ istifadə edilməməsini, çayın isə müəyyən miqdarda içiləməsini vurğulayıb.
Aytən
-
Qoroskop00:46
Günün qoroskopu: şəxsi həyatınızda ciddi dəyişikliklər ola bilər
-
Hadisə17 Aprel 23:11
Aytən Səfərovanın düşdüyü qəzada ölən gəncin FOTOSU
-
Sosial17 Aprel 22:58
Sosial şəbəkələrdə satılan soyuq silahlarla bağlı DİN-dən AÇIQLAMA - VİDEO
-
Magazin117 Aprel 22:24
Azərbaycanlı bloqer Dubayda çətin vəziyyətdə qaldı - VİDEO
-
Səhiyyə17 Aprel 22:12
"Kliniki ölüm insanı “tərəvəz”ə çevirir" - Çingiz Abdullayevdən ilk açıqlama
-
Magazin117 Aprel 20:58
İş adamı Manaf Ağayevə ev bağışlayıb? - Özü danışdı
-
Nəqliyyat17 Aprel 19:40
Baş nazir elektrik mühərrikli avtomobillərlə bağlı iclas keçirdi - FOTO
-
Dünya17 Aprel 18:47
Rusiya Çerniqovu vurdu: çoxlu sayda ölü və yaralı var