Sağlamlıq
Dietoloqlar çörək haqqında BİLMƏDİKLƏRİMİZ məqamları açıqladı
Qidalanma mütəxəssisi Mariya Sitell çörək haqqında beş ümumi əsas məqamı açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, mütəxəssis “Expressen” agentliyinə qara çörəyin ağdan daha sağlam olduğunu bildirib. Onun sözlərinə görə, çörəyin faydası taxılın miqdarı ilə müəyyən edilir, odur ki, qara və ya ağ ola bilən tam taxıl çörəyi ən yaxşısıdır.
Bir çoxları çörəkdən yağ aldığına inanır. Ancaq Sitell qeyd edib ki, çəki yediklərinizdən və hərəkət etməyinizdən asılıdır. Bundan əlavə, o bildirib ki, mədə həmişə çörək üzündən şişmir. Qazlar stress, oturaq həyat tərzi və qeyri-kafi maye qəbulu səbəbindən meydana gələ bilər.
Həkim əlavə edib ki, çörəkdə “pis karbohidratlar” olması iddiaları da rəvayətdir:
“Bütün taxıl çörəyi qanda şəkər səviyyəsinin dalğalanmasını azaltmağa kömək edir, daha uzun müddət tox qalmağınıza və əlavə kalori istifadə etməməyinizə imkan verir”.
Aytən Məftun
-
Ekopublika.az24 Aprel 23:57
Azərbaycanda da satılan məşhur şokolad məhsulu ətrafında QALMAQAL
-
İdman24 Aprel 22:04
"Qarabağ" finalda!
-
Hadisə24 Aprel 21:49
Vətən müharibəsi iştirakçısı anasının xəstəliyini eşidib intihar etdi
-
Magazin124 Aprel 21:05
O getdi, mən də daha yoxam! - Əməkdar artist səhnə ilə vidalaşdı
-
Sosial24 Aprel 19:35
Özünü öldürən sabiq pediatrın iş yoldaşı DANIŞDI: “Ailə məsələsi deyil..."
-
ABŞ24 Aprel 19:25
Bayden Ukraynaya hərbi yardım haqqında qanunu İMZALADI
-
Rəsmi xronika24 Aprel 18:40
Prezidentlər mətbuata bəyanatlarla çıxış etdilər - FOTO/YENİLƏNDİ
-
Hadisə24 Aprel 18:33
Bakı hava limanında həyəcan siqnalı: Təyyarə qəza enişi etdi - FOTO