Sağlamlıq
Koronavirus xəstələrinə bu qidaları yemək QADAĞANDIR
COVID-19 xəstələri rasionlarında duzlu qidaların miqdarını məhdudlaşdırmalıdır.
Publika.az "Sputnik"ə istinadla xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim-terapevt Filipp Kuzmenko xəbərdarlıq edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, bədəndə düzgün su-duz tarazlığını qorumaq koronavirus xəstələrinin müalicəsində vacib amildir.
Duzlu qidalar susuzlaşdırma ilə yanaşı qanı daha da qatılaşdırır, bu da koronavirusda zərərlidir.
“Duz toxumadakı maye komponentini çıxarır, damarlarda isə qalınlaşma baş verir”, - deyə Kuzmenko izah edib.
O, həmçinin, alkoqol istifadəsinin də məhdudlaşdırılmasının vacibliyini vurğulayıb, çünki bu cür içkilər digər zərərləri ilə yanaşı dehidrasiyaya (bədənin susuzlaşmasına) səbəb olur.
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB19 Aprel 21:50
95 yaşlı diplomat öldü