Bu qidalar alzheimer riskini ARTIRIR
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Bu qidalar alzheimer riskini ARTIRIR

Əksər insanlar dondurulmuş pizza kimi ultra işlənmiş qidalar yeyirlər, çünki hazır yeməklər gərgin həyatı xeyli asanlaşdırır. İnsanlar getdikcə daha çox sosiska, kolbasa, hamburger, kartof fri, qazlı içkilər, qaraciyər, tortlar, konfetlər, donuts və dondurma istehlak edirlər.

Publika.az xəbər verir ki, yen araşdırma zamanı məlum olub ki, gündəlik kalori qəbulunuzun 20%-dən çoxu ultra emal olunmuş qidalardan gəlirsə, bilişsel zəifləmə riskiniz arta bilər.

Bu, gündə 2000 kalori olan bir pəhrizdə gündə təxminən 400 kaloriyə bərabər olardı. Müqayisə üçün, kiçik bir porsiya kartof qızartması və adi "McDonald's cheeseburger"i yalnız 530 kalori ehtiva edir.

San Dieqoda Alzheimer Dərnəyinin Beynəlxalq Konfransı 2022 -də aparılan araşdırma 10 il ərzində 10 000-dən çox braziliyalını əhatə edib. Tədqiqat iştirakçılarının yarıdan çoxu qadın, ağdərili və ya kollec təhsilli, ota yaş 51 olub.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm