Çiyələk limonadı
Bizi izləyin

Tabloid.az

Çiyələk limonadı

Çox ətirli və dadlı çiyələk limonadı qızmar yay günlərində susuzluğu yatırtmaq üçün əladır.

Çox ətirli və dadlı çiyələk limonadı qızmar yay günlərində susuzluğu yatırtmaq üçün əladır.

Ərzaqlar:

Təzə çiyələk - 50 qram

1 ədəd böyül limon

1,5 стəкan təmiz su

3-4 xörək qaşığı şəkər tozu

Buz kubları, nanə yarpaqları

Qazlı və ya təmizlənmiş soyuq su

Шаг №1 - Лимон ошпарить кипятком, остудить, очистить. Выжать сок с лимона. С корочек удалить внутреннюю белую часть, которая придает горечь. Поместить цедру в кастрюльку, всыпать сахар, влить 1,5 стак. воды. Поставить на огонь и довести до кипения. Настоять 3 часа.

Limonun üzərinə qaynar su tökün, su soyuduqdan, şirəsini çıxarıb ayrıca qabda saxlayın. Qabığın altındakı ağ təbəqəni soyun.Çünki bu limonada açı təam verər. Limon qabığını qazana tökün, üzərinə isə şəkər tozunu və 1,5 stəkan suyu əlavə edin. Qaynatdıqdan sonra 3 saat kənarda saxlayın.

Шаг №2 - Клубнику размять.

Çiyələyi əzin.

Шаг №3 - Добавить клубнику в кастрюльку с цедрой, влить лимонный сок, перемешать.

Çiyələyi və kənarda saxladığınız limon şirəsini limon qabığını qaynatdığınız qazanının içərisinə əlavə edin.

Шаг №4 - Процедить полученную смесь через ситечко или марлю, разлить по стаканам на 1/3, долить холодной газированной (или обычной) водой. Добавить кубики льда и листики мяты. Приятного аппетита!

Alınan məhlulu süzgəc və ya marlidən süzün. Stəkanın 1/3 -nə bu limonaddan əlavə edin. Üzərinə isə qazlı və ya adi su tökün. Buz kublarını, nanə yarpaqlarını da stəkana tökün. Stəkanın kənarlarını şəkildə göstərilən kimi bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm