Klassik kəsmik zapekankası - Resept
Bizi izləyin

Tabloid.az

Klassik kəsmik zapekankası - Resept

Tabloid.az kalorisi az olan kəsmik zapekankasının reseptini təqdim edir:

Tabloid.az kalorisi az olan kəsmik zapekankasının reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

400-500 qram kəsmik

3 yumurta

2-3 xörək şəkər tozu, zövqə görə azaltmaq və ya artırmaq olar

2 xörək qaşığı manna yarması, un əvəz etmək olar

2 xörək qaşığı xama

1 bir paket vanilin

1/2 çay qaşığı soda

Bir çimdik duz

Kərə yağı

Hazırlanması:

Kəsmik, xama, manna yarması və şəkər tozu qarışdırılır.

Yumurtanı köpüklənənə qədər çalın, bir çimdik duz atın.

Yumurtaya soda və ya vanilin əlavə edin.

Yumurta ilə kəsmik kütləsini qarışdırın.

5-7 dəqiqə gözləyin ki, manna yarması içində şişsin.

Soba üçün yağlı kağıza kərə yağı sürtün, üzərinə bir çimdik manna yarması səpin. Hazır çalınmiş kütləni qaba tökün.

Sobanı 200 dərəcə qızdırın. 40-45 dəqiqə üzəri qızılı rəng alana qədər bişirin.

Zapekanka soyuduqdan sonra onu qabdan çıxarın.

Əgər ağız dadınıza uyğundursa kişmiş, qurudulmuş giləmeyvə, rəndələmiş limon qabığı əlavə edə, şəkər tozunun miqdarını artıra və ya manna yarmasını un ilə əvəz edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm